Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
29. srpna 2022 11:49
Čas čtení 1:08

Vládní koalice stále nemá společného kandidáta na Hrad

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Vládní koalice stále nemá společného kandidáta na Hrad
Zdroj: ČTK/Šimánek Vít

Premiér Petr Fiala přitom věřil, že čas na oznámení jména nastane v létě.

Server Neovlivní v pondělí zveřejnil informaci, že vládní strany nenašly společného kandidáta, kterého by vyslaly do boje o Hrad. Redakce se nejprve odkazovala na nejmenované zdroje. Na přímý dotaz jí to ale potvrdili dva členové vlády.

Strategie vlády: Výzva k podpoře demokratických kandidátů

„Společný kandidát koalice zatím není,“řekl redakci ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Informaci potvrdil také šéf resortu spravedlnosti Pavel Blažek (ODS). Podle serveru přitom premiér Petr Fiala doufal, že kandidáta či kandidátku představí pětikoalice v létě. „Kandidát musí dozrát. Ještě není léto, tak ještě nikdo nedozrává. Ještě chvilku počkejme, pak určitě s dobrým kandidátem vystoupíme,“ nechal se slyšet zjara.

Vládní strany tak podle novinářky Sabiny Slonkové zvolily jinou strategii. „Na podzim společně vystoupit s tím, že na demokratickém poli je už kandidátů dost a vládní koalice jejich možnosti nechce tříštit. Vyzvou k podpoře demokratických kandidátů a v druhém kole podpoří Petra Pavla či Danuši Nerudovou. Proti Andreji Babišovi,“ napsala. Dodala ale, že podle informací Babišových pracovníků se bývalý premiér bojí kandidovat.

Není si totiž jistý, zda ve veřejné volbě uspěje. „Zásadní jsou pro rozhodování šéfa průzkumy veřejného mínění, které si necháváme dělat. A hned několikrát v posledních měsících se nám ukázalo, že v případném druhém kole prezidentské nevyhraje,“ citoval server členku Babišova týmu. 

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Danuše Nerudová oznámila kandidaturu už v květnu, Petr Pavel ji oficiálně potvrdí v září. Podle posledních průzkumů by volby vyhrál Babiš. Pavel by byl druhý, Nerudová se společně s Markem Hilšerem dělí o třetí místo.

Domů
Sdílet
Diskuse