Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
31. května 2022 19:08
Čas čtení 1:18
Ilona Hobzová

Danuše Nerudová oznámila prezidentskou kandidaturu

Danuše Nerudová oznámila prezidentskou kandidaturu
Zdroj: REFRESHER/David Marcin
NEWS PREZIDENTSKÉ VOLBY 2023 ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Bývalá rektorka a ekonomka to oznámila prostřednictvím sociálních sítí.

Ekonomka a bývalá rektorka Mendelovy univerzity v Brně Danuše Nerudová v úterý oznámila, že se bude ucházet o post hlavy státu. Její jméno se v souvislosti s kandidaturou často skloňovalo, Nerudová nyní záměr oficiálně potvrdila. 

Nerudová: Zasloužíme si naději na lepší časy

„Činím tak po zvážení všech pro a proti a s veškerou vážností. Potřebujeme hlavu státu, která má schopnosti a energii stát v ekonomicky nelehké době na straně lidí. Všichni si zasloužíme naději na lepší časy,“ napsala do úvodu svého příspěvku, ke kterému přiložila i videoklip. 

„Budoucí hlava státu musí vrátit důstojnost lidem na okraji společnosti, na které se bohužel zapomíná. Kromě toho jsem si také vědoma toho, co všechno kandidatura obnáší. Pokud má být člověk relevantním kandidátem, tak si musí udělat spoustu domácích úkolů typu sestavit tým, mít zajištěno financování kampaně a další kroky. To jsou věci, na kterých v současné chvíli pracuji,“ řekla Danuše Nerudová REFRESHERu v nedávném rozhovoru. 

Doporučeno
Danuše Nerudová: Zasloužíme si mít civilního prezidenta, který se nezavírá na Hradě jako ve slonovinové věži (Rozhovor) Danuše Nerudová: Zasloužíme si mít civilního prezidenta, který se nezavírá na Hradě jako ve slonovinové věži (Rozhovor) 29. května 2022 7:00

Danuše Nerudová se narodila v roce 1979 v Brně. Veřejnosti je známá především jako dnes už bývalá rektorka Mendelovy univerzity. Tu vedla jako první žena v historii, v současnosti je její profesorkou. Sama zde vystudovala obor hospodářská politika a správa na Provozně ekonomické fakultě. Jako ekonomka se věnuje především tématům daní, důchodů a ekonomické prosperitě Česka. V roce 2018 se stala předsedkyní Komise pro spravedlivé důchody. Danuše Nerudová je vdaná, s manželem Robertem má dva syny. 

Mohlo by tě zajímat:
Nejlepší romantické filmy na Netflixu
– V naší filmové databázi najdeš spoustu tipů na různé akční a jiné filmy z celého světa. Objevuj, hodnoť, recenzuj své oblíbené filmy.
10 nejlepších hororů 21. století, které tě možná vyděsí a zaujmou více než hollywoodské strašidelné filmy
Domů
Sdílet
Diskuse