Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vojtěch Vanda
24. srpna 2022 v 15:31
Čas čtení 1:15

Petr Pavel na začátku září oficiálně potvrdí kandidaturu na prezidenta

Kategorie:
Politika
Uložit Uložené
Petr Pavel na začátku září oficiálně potvrdí kandidaturu na prezidenta
Zdroj: Spolu silnější/propagační materiál/volně k užití

O jeho kandidatuře se v posledních týdnech ani nevedly spory. Úplné potvrzení ale přišlo až včera během natáčení pořadu na televizi Prima.

Generál ve výslužbě Petr Pavel veřejně potvrdil svou kandidaturu na prezidenta České republiky. Učinil tak v úterý večer při natáčení talkshow 7 pádů Honzy Dědka na televizi Prima, informuje CNN Prima NEWS. Program a kampaň, jak uvedl pro moderátora pořadu, chce naplno spustit 6. září.

18. srpna 2022 v 8:18 Čas čtení 1:31 Prezidentský průzkum: V červenci by vyhrál Babiš. O třetí místo se dělí Hilšer a Nerudová Prezidentský průzkum: V červenci by vyhrál Babiš. O třetí místo se dělí Hilšer a Nerudová

Kandidatura byla s osobou bývalého generála spojována od začátku a ani on sám se jí netajil. Jak sám postupně informoval na Twitteru, v červnu zveřejnil transparentní účet, kam mu jeho podporovatelé mohou posílat peníze na kampaň, on sám chtěl mluvit o kampani samotné až na konci prázdnin. Tu nakonec potvrdil v úterý.

„Svůj program představím a kampaň naplno spustím v úterý 6. září. Od tohoto okamžiku také začnu objíždět kraje s cílem získat podporu občanů formou podpisů i příspěvků na kampaň,“ citovala Pavla CNN Prima NEWS. Nyní se bývalý předseda vojenského výboru NATO bude snažit nasbírat 50 tisíc podpisů nutných ke kandidatuře jako nezávislý kandidát.

„Prezidentské volby budou o tom, zda si za hlavu státu vybereme člověka, který ví, jak se v krizi chovat, a Česko tímto nelehkým obdobím provede,“ měl dodat.

Pavel má velké šance

Prvotní volební průzkumy naznačují, že by měl mít Pavel ve volbách poměrně dobré šance. V červencovém prezidentském průzkumu agentury Median, o kterém jsme psali tady, by se umístil hned na druhém místě se 21 % hlasů.

25. července 2024 v 7:00 Čas čtení 5:15 Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda

Jeho největším konkurentem by měl být bývalý premiér a nynější předseda hnutí ANO Andrej Babiš, který však kandidaturu na prezidenta veřejně neohlásil. Podobné šance kolem 7 % by měli mít Danuše Nerudová, Marek Hilšer, Josef Středula a Pavel Fischer.

V případném druhém kole, kam by se dostal Pavel s Babišem, by bývalý náčelník generálního štábu Armády ČR v červenci zvítězil. Na základě rozhodnutých voličů, kteří by přišli k volbám, by podle průzkumu zvítězil Pavel s 59,5 %, Babiš by získal 40,5 %. Téměř čtvrtina respondentů si ale není jista, koho a zda by v druhém kole volila. Výsledky je tedy třeba brát s rezervou.

Domů
Sdílet
Diskuse