Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. června 2022 13:20
Čas čtení 0:57
Radim Šlechta

Petr Pavel zahájí prezidentskou kampaň na konci prázdnin

Petr Pavel zahájí prezidentskou kampaň na konci prázdnin
Zdroj: se souhlasem iniciativy Spolu silnější
NEWS PETR PAVEL PREZIDENTSKÉ VOLBY 2023 ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Na začátku července zveřejní transparentní účet pro sponzorské dary.

Generál Petr Pavel má podle předvolebních průzkumů velké šance uspět v prezidentských volbách. Sám tvrdí, že kandidovat chce a chce vyhrát. Oficiální kampaň ale zatím nezahájil. Podle svých slov na setkání s novináři s ní začne na konci prázdnin, až bude mít on i členové jeho týmu po dovolené.

„Očekával jsem, že předseda Senátu vyhlásí volby později. Nebudu strkat hlavu do písku ani kličkovat. Chci kandidovat a sbírám podpisy, proto, i když jsem kandidaturu ještě oficiálně neohlásil, budu přistupovat ke svým financím stejně, jako bych už byl v kampani. Pravidla platí,“ napsal Pavel na Twitter

Doporučeno
Prezident 2023: Toto je 5 největších favoritů. Najdeš mezi nimi Babiše, Nerudovou i Fischera Prezident 2023: Toto je 5 největších favoritů. Najdeš mezi nimi Babiše, Nerudovou i Fischera 28. června 2022 13:50

Na setkání s novináři sdělil, že nebude od nikoho chtít vyšší částku než 3 miliony korun. Dohromady mají kandidáti na svou kampaň rozpočet 50 milionů korun s tím, že většina je vyhrazena na první kolo. Podle Petra Pavla se částka jeví jako hodně peněz, ale kvůli tomu, že je již roky stejná, ztrácí svou sílu.

Pavel odhalí transparentní účet na začátku července. Na sponzorské dary prý bude mít Pavlův tým konkrétní kritéria. Neplánuje přijímat dary například od politicky aktivních osob nebo lidí spojených s divokou privatizací. Volby prezidenta republiky se budou konat 13. a 14. ledna příštího roku.

Domů
Sdílet
Diskuse