Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti FTV Prima.
5. září 2022 12:00
Čas čtení 2:26
Sponzorovaný obsah

Nejlepší scénky Nastyho, Karla Hynka a Adély Elbel: Toto je 5 nejvtipnějších vystoupení českých stand-up komiků

Nejlepší scénky Nastyho, Karla Hynka a Adély Elbel: Toto je 5 nejvtipnějších vystoupení českých stand-up komiků
Zdroj: FTV Prima
KULTURA KOMEDIE STAND-UP
Uložit Uložené

U těchto scének se pobavíš, i pokud preferuješ ostřejší humor.

Co mají společného následující věty? „Pojďme být dneska trochu plodnější.“ „Teď tady jde o všechno a ty jako spíš?“ Obě by se se daly použít na schůzi i v ložnici. A také obě hlášky pochází z úst nejlepších českých stand-up komiků.

Možná se ti podařilo zaznamenat vystoupení Karla Hynka, Adély Elbel, Nastyho a Endrua, Radka Petráše nebo Jiřího Jakimy. Díky našemu výběru top scének si můžeš ověřit, který z jejich specifických humorů ti sedí nejvíce. Tato jména jsme však nevybrali náhodou. Všichni budou součástí nového improvizačního pořadu K.O.MICI, kde to nejlepší možná teprve ukážou.

Kromě již zmíněných se předvedou Petr Vydra, Radovan Klučka, Vendula Svobodová, Lukáš Matocha, Vojtěch Záveský aka Vojtaano a Arnošt Frauenberg. Soutěžící budou rozděleni do 4 týmů po třech lidech a zabojují o to, který z nich má pohotovější humor. Show můžeš sledovat od 6. září na Prima Cool nebo na www.cool.iprima.cz.

sleduj show K.O.mici

Nasty a Endru | Depo F1

Petr Cerha alias Nasty je komik, beatboxer a moderátor. Ondřej „Endru“ Havlík je navíc ještě zpěvák. Do svých scének promítají všechny vyjmenované dovednosti, takže se kromě vtipných hlášek můžeš těšit i na dvojitou zvukovou show. Společně kluci tvoří neskutečně vtipnou dvojici, která patří mezi legendy českého stand-upu. 


Karel Hynek | MHDéčko

Ačkoliv Karel Hynek společně s ostatními svoje improvizační schopnosti teprve ukáže, jeho vystoupení někdy jako improvizace působí. Diváci se najednou ocitnou na rodinné oslavě, kde nejvtipnější člen rodiny vypráví, co ho přes den potkalo. 

Karel Hynek je především komik, ale také příležitostný herec. Jeho humor je ostrý, úderný a s ničím se nepárá. Je to typ člověka, který dokáže z té nejobyčejnější věty udělat díky jedinečné intonaci vtip dne. Z diváckého publika je slyšet smích už při slovech „dobrý den“. Jestli si občas potřebuješ zdravě zanadávat a ještě se u toho zasmát, jsou pro tebe jeho vystoupení jasnou volbou. 

Radek Petráš | Ostrava

Jeho jméno možná není tak notoricky známé jako u předchozích komiků, nicméně scénky Radka Petráše rozhodně stojí za pozornost. Je to na první pohled sympaťák, stand-up komik a lektor rétoriky, což je možná společně s přirozeně vtipným projevem důvod, že budeš hltat každé jeho slovo. Pak už potřebuješ vědět snad jen to, že pochází z Havířova. Proč je to zajímavá informace, se dozvíš v jednom z jeho nejlepších vystoupení, které dokázal proměnit ve 4 minuty nepřetržitého smíchu.

Adéla Elbel | Co je „in“

Asi všichni jsme někdy měli takovou tu kamarádku, která dokáže poutavě a především vtipně vyprávět o tom, jak si šla do drogerie koupit silonky. Seznam se s Adélou Elbel. Překladatelkou, zpěvačkou, textařkou, herečkou a komičkou. Možná ji budeš znát jako členku hudebního dua Čokovoko. Ve svých krátkých show probírá každodenní ženské i jiné problémy, na které v životě naráží. Nebojí se ani ostřejšího humoru, takže jestli mu fandíš, bude ti Adéla sympatická. Její stand-upy jsou navíc poučné. V tom následujícím se třeba přiučíš, co je nebo není „in“.

Jiří Jakima | Otec a vnuk

Jiří Jakima se kromě stand-up komedii věnuje moderování a občasnému herectví. To se odráží na kvalitě scének, kde bravurně zvládá hrát a imitovat různé postavy. Jeho vystoupení jsou díky historkám ze života autentická, takže se u nich nejen zasměješ, ale dokážeš se v nich i najít. Humor Jiřího je o něco jemnější, než uslyšíš u Karla Hynka, ale ani o peprnější vtipy v jeho show nepřijdeš.

Jak jim půjde improvizace?

Nenech si ujít tyto krále a královny humoru pohromadě. V následujících videích můžeš vidět ukázky soutěží, se kterými se stand-upeři museli v nové show popasovat. Zkusí si dabovat vybrané ukázky ze seriálů, budou muset rychle reagovat a doplňovat věty na různá témata (např. „Sex se mnou je jako...“) a rozdají si to i v rap battlu.

Rychlé smeče

Dabing

Stand-up

Rap battle

Domů
Sdílet
Diskuse