Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Adéla Ježková
31. srpna 2022 16:33
Čas čtení 0:39

Kryptospolečnost omylem poslala 10,5 milionu dolarů Australance. Než si toho firma všimla, žena si koupila dům

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Kryptospolečnost omylem poslala 10,5 milionu dolarů Australance. Než si toho firma všimla, žena si koupila dům
Zdroj: Flickr/Nenad Stojkovic/volně k užití

Platforma pro obchodování s kryptoměnami Crypto.com omylem převedla 10,5 milionu dolarů Australance. Firma si chyby nevšimla dlouhých sedm měsíců.

Kryptoměnový gigant Crypto.com po sedmi měsících zjistil, že v prosinci 2021 omylem převedl velké jmění Thevamanogari Manivel z Melbourne. Společnost, která v Austrálii působí pod názvem Foris GFS, vyplatila 10,5 milionu dolarů (v přepočtu téměř 258 milionů korun) namísto náhrady 100 dolarů poté, co bylo číslo účtu Manivel omylem zadáno do pole částka platby, píše The Guardian.

23. května 2022 11:30 Čas čtení 5:16 Krypto královna Ignatova obrala důvěřivé lidi o 100 miliard korun. Vsadila na Ponziho schéma Krypto královna Ignatova obrala důvěřivé lidi o 100 miliard korun. Vsadila na Ponziho schéma

Než se na chybu přišlo, stihla žena utratit 1,35 milionu dolarů. V únoru si totiž pořídila dům se čtyřmi ložnicemi v Craigieburnu na severu Melbourne. Zřejmě ovšem tušila, že se na omyl časem přijde, a vlastnictví nemovitosti tak převedla na svou sestru, která žije v Malajsii.

Společnost letos zahájila právní kroky u nejvyššího soudu státu Victoria a následně získala povolení zmrazit účet ženy u Commonwealth Bank. Většina peněz ale již byla převedena na jiné účty – i ty byly ovšem později zmrazeny.

Rozsudek soudu zároveň podle serveru Insider nařizuje sestrám zaplatit společnosti Crypto.com 1,35 milionu dolarů, prodat nemovitost a zaplatit úroky ve výši 27 369,64 dolaru a náklady řízení.

Domů
Sdílet
Diskuse