Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
1. září 2022 10:57
Čas čtení 0:45

Šéf Lukoilu vypadl v nemocnici v Moskvě z okna, na místě zemřel

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Šéf Lukoilu vypadl v nemocnici v Moskvě z okna, na místě zemřel
Zdroj: Pxhere/CC0 Public Domain/volně k použití

Předseda představenstva ropné společnosti Lukoil Ravil Maganov vypadl z okna šestého patra moskevské nemocnice. Svým zraněním na místě podlehl.

Předseda představenstva ropné společnosti Lukoil Ravil Maganov vypadl z okna Ústřední klinické nemocnice v Moskvě. Pád z okna v šestém patře nepřežil a svým zraněním na místě podlehl, informují Interfax a The Moscow Times.

1. září 2022 8:42 Čas čtení 0:58 Petr Pavel se před revolucí zúčastnil kurzu pro zpravodajce. Archiv bezpečnostních složek zveřejnil nový dokument Petr Pavel se před revolucí zúčastnil kurzu pro zpravodajce. Archiv bezpečnostních složek zveřejnil nový dokument

„Maganov dnes ráno vypadl z okna svého oddělení v ústřední klinické nemocnici. Následkům zranění na místě podlehl,“ popsal svědek. Příčiny jeho pádu a související okolnosti nyní prověřuje policie.

Ravil Maganov pracoval v 80. letech ve společnosti Langepasneftegaz, která se později stala součástí Lukoilu. Tam Maganov zastával vysoké manažerské funkce a v roce 2020, po smrti Valerije Grayfera, převzal vedení ropné společnosti. 

Jako jeden z mála členů představenstva otevřeně kritizoval válku na Ukrajině, a v březnu dokonce vyzval prezidenta Putina, aby zvláštní operace v zemi co nejdříve ukončil. 

V Rusku během několika posledních měsíců zemřela řada ruských podnikatelů a vysokých manažerů. V červenci byl nalezen v bazénu s kulkou v hlavě ruský oligarcha Jurij Voronov. V únoru byl nalezen oběšený Alexander Tyulakov, manažer Gazpromu, a o tři týdny později našla policie ubodaného Leonida Šulmana, šéfa dopravy ve společnosti Gazprom Invest. V dubnu pak zemřel kremelský úředník Vladislav Avajev a v květnu miliardář Alexander Subbotin, též ze společnosti Lukoil.

Domů
Sdílet
Diskuse