Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
1. září 2022 13:29
Čas čtení 0:48

Členkou výjezdové jednotky hasičů v Česku se poprvé v historii stala žena

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Členkou výjezdové jednotky hasičů v Česku se poprvé v historii stala žena
Zdroj: Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy

Michaela Žďárská bude sloužit v pražských Holešovicích.

Výjezdová jednotka Hasičského záchranného sboru České republiky přivítala poprvé v historii mezi svými členy ženu. Je jí 32letá Michaela Ždárská, která od roku 2019 působila v jednotce dobrovolných hasičů Praha – Dolní Měcholupy. Sloužit bude v pražských Holešovicích, informuje Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy.

1. září 2022 12:57 Čas čtení 1:11 Do škol v Česku nastoupilo až 60 tisíc dětí z Ukrajiny Do škol v Česku nastoupilo až 60 tisíc dětí z Ukrajiny

„Michaela Žďárská splnila jako první žena v historii všechny předpoklady a podmínky pro to stát se profesionální hasičkou ve výjezdové jednotce. Splnila náročné zdravotní, fyzické i psychické testy, a to bez jakýchkoli výjimek a úlev. Od 1. září tak oficiálně nastupuje do směny B na nově zmodernizované stanici v Holešovicích,“ uvedl mluvčí Martin Kavka.

hasičkahasičkahasičkahasička
Zobrazit galerii
(10)

První profesionální hasička ve výjezdové jednotce v historii Česka působila od roku 2019 v jednotce dobrovolných hasičů Praha – Dolní Měcholupy. Během tří let tam absolvovala na 49 výjezdů, pomáhala při odstraňování škod po tornádu, během covidové pohotovosti a v neposlední řadě také participovala na pomoci v souvislosti s válkou na Ukrajině. 

Za svůj doposud nejtěžší výjezd považuje ten, kdy v dubnu minulého roku zasahovala u požáru v ulici Černokostelecká, během kterého se zranilo 14 osob včetně 7 dětí. 

Domů
Sdílet
Diskuse