Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
2. září 2022 11:53
Čas čtení 0:41

Nedůvěra vládě vyslovena nebyla. Podívej se, jak kdo hlasoval

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Nedůvěra vládě vyslovena nebyla. Podívej se, jak kdo hlasoval
Zdroj: Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

Po více než 22 hodinách bez přestávky je jednání o nedůvěře vládě Petra Fialy (ODS) u konce.

Sněmovna jednala od čtvrteční 13. hodiny. Zákonodárci se sešli k jednání o nedůvěře vládě Petra Fialy (ODS), které podali zástupci hnutí ANO a SPD. Údajně kvůli aféře nového ředitele civilní rozvědky Petra Mlejnka, který se měl stýkat s Michalem Redlem, stíhaným v korupčním případu Dozimetr. Mlejnek následně po necelých dvou měsících na funkci rezignoval. 

Hlasování o nedůvěře bylo ukončeno krátce před půl dvanáctou hodinou dopolední. Pro návrh se vyslovilo 84 poslanců a poslankyň ze 200. Aby byla nedůvěra vyslovena, muselo by jej ovšem podpořit nejméně 101 hlasů. Již předem se předpokládalo, že návrh neprojde. Opozice sestávající z hnutí ANO a SPD má totiž podle oficiálního webu PSP v plné sestavě 92 hlasů, zatímco vláda složená z ODS, KDU-ČSL, TOP 09, STAN a Pirátů má hlasů 108. Z 200 poslanců a poslankyň se jednání nezúčastnilo 16 z nich.

Debata trvala nepřetržitě přes 22 hodin a místy byla poměrně bouřlivá. Řešila se energetická krize, pandemie covidu-19 i Čapí hnízdo Andreje Babiše. Ten několikrát zmínil, že vláda nedělá „pro lidi dostatek“.

Podívej se, jak kdo hlasoval:

Domů
Sdílet
Diskuse