Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Tento článek je PR zpráva společnosti McDonald’s.
26. července 2024 v 11:30
Čas čtení 1:19
Sponzorovaný obsah

Sedm milionů. Tolik přispěli zákazníci McDonald’s na pomoc vážně nemocným dětem

Sedm milionů. Tolik přispěli zákazníci McDonald’s na pomoc vážně nemocným dětem
Zdroj: McDonald's
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Téměř sedm milionů korun věnovali koupí ručiček zákazníci McDonald’s nadačnímu fondu Dům Ronalda McDonalda, který poskytuje ubytování zdarma rodinám hospitalizovaných dlouhodobě se léčících dětí.

Jedna z největších fundraisingových akcí u nás tak opět překonala rekord z loňského roku. Vybrané prostředky poputují na provoz prvního českého Domu vybudovaného v areálu Fakultní nemocnice v Motole, který už více než rok a půl poskytuje těmto rodinám ubytování zdarma.
 
Samolepky ručiček v uplynulých týdnech zaplnily interiéry restaurací McDonald’s po celém Česku. Symbolizují pomocnou ruku rodinám, které se starají o dlouhodobě a vážně nemocné děti. Díky štědrému přístupu zákazníků mohou mnohdy těžké časy trávit spolu a stále fungovat jako rodina. Restaurace prodaly v rámci tradiční fundraisingové kampaně celkem 275 tis. nálepek za neuvěřitelných 6,9 mil. Kč.

McDonald's, ručičky
Zdroj: McDonald's


Všechny peníze poputují na konto nadačního fondu Dům Ronalda McDonalda, který poskytuje bezplatné ubytování právě rodinám nemocných dětí. Podle jeho ředitelky Ivany Švingrové Pešatové zamíří prostředky na provoz prvního tuzemského domu:

Nesmírně si vážíme pomoci všech fanoušků a zákazníků McDonald’s. Pro nás je to důkaz, že lidé nejsou lhostejní k osudům jiných. Rodinám se daří zvládat strasti lépe, když jsou spolu. A právě Dům jim poskytuje veškeré zázemí, soukromí i prostor k rozptýlení. Děkujeme všem za pomoc. Dává nám to sílu pokračovat v přípravách druhého Domu, který už chystáme na Moravě.“  

Služby týkající se péče zaměřené na rodinu, tzv. Family Centered Care, poskytuje zařízení nacházející se v areálu motolské nemocnice už více než rok a půl. Za tu dobu ubytovalo zdarma více než 400 rodin z celé České republiky.
 
McDonald’s, jako zakladatel a generální partner nadačního fondu, pořádá podobné kampaně několikrát do roka. Tomáš Myler, Impact Director společnosti pro Česko, Slovensko a Ukrajinu, považuje tu poslední za mimořádně úspěšnou: „Máme velkou radost, že jsou v tom zákazníci s námi. Pomáhat je zkrátka baví. Nejde o žádnou abstraktní službu, ale skutečnou pomoc rodinám v těžké životní situaci. V restauracích jsme každý den viděli, jak se lidé upřímně radovali z toho, že někomu pomohli. Každá sekunda práce na této kampani se vyplatila. Jsme na naše fanoušky pyšní. Moc děkujeme!
 

Pomoci můžeš také v průběhu celého roku. Všechny informace o činnosti nadačního fondu Dům Ronalda McDonalda najdeš na www.drmcd.cz.

McDonald's, ručičky
Zdroj: McDonald's
Domů
Sdílet
Diskuse