Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. července 2024 v 16:00
Čas čtení 3:28
Marie Valentová

Tipy na víkend: na Netflix míří erotická komedie s hvězdou Sex Education i elitní spratci

Tipy na víkend: na Netflix míří erotická komedie s hvězdou Sex Education i elitní spratci
Zdroj: Netflix/propagační materiál
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU FILM KVIFF.TV MAX SERIÁLY NETFLIX SERIÁLY
Uložit Uložené

Na tento víkend si Netflix přichystal hodně svérázné kousky. Vrátí se Elita a přijde nová provokativní minisérie. Konkurence vrací úder uměleckými festivalovými hity, které si zamiloval celý svět, takže ani v našich tipech nemůžou chybět.

Indie snímky, které v minulých letech pobláznily náročnější publikum po celém světě a daly vyjít několika filmovým hvězdám dneška. Klasika od opěvované režisérské legendy, jejíž portoflio se na streamu nevidí každý den. Nebo snad nové hitovky Netflixu, které budou okupovat žebříčky sledovanosti v následujících týdnech?

Ke konci července bude na streamovacích platformách pořádně horko, ale my tě provedeme vším, co si zaslouží pozornost.

Doporučeno
Marvel má před sebou nejdůležitější víkend roku. Může Deadpool zachránit MCU? Marvel má před sebou nejdůležitější víkend roku. Může Deadpool zachránit MCU? 26. července 2024 v 17:00
Doporučeno
Z chudé servírky se stala miliardářkou: Mouna Ayoub neměla po rozvodu s arabským šejkem ani cent, ale šikovně zbohatla Z chudé servírky se stala miliardářkou: Mouna Ayoub neměla po rozvodu s arabským šejkem ani cent, ale šikovně zbohatla 26. července 2024 v 13:00
Doporučeno
Zeptali jsme se umělé inteligence, kdo z Čechů a Češek přiveze olympijskou medaili Zeptali jsme se umělé inteligence, kdo z Čechů a Češek přiveze olympijskou medaili 25. července 2024 v 13:00

Na konci světa

Tenisovém dramatu se Zendayou Rivalové udělalo z čtyřiatřicetiletého Joshe O’Connora zavedené jméno. Už předtím si získal uznání jako mladý princ Charles v Koruně, ale než všechny tyto role mohly přijít, musel mít přijít průlom. A ta nastal díky podmanivé romanci dvou mužů z britského zapadákova s příznačným titulem Na konci světa.


O’Connor hraje osamělého Johnnyho, který obstarává farmu svých rodičů. Když se k němu ale přidá rumunský pomocník Gheorghe, objeví v sobě nové emoce. A začne to jiskřit. Chválený nezávislý snímek uvidíš na iVysílání úplně zdarma.

Josh O'Connor v Na konci světa.
Josh O'Connor v Na konci světa. Zdroj: Picturehouse Entertainment
Kde si film pustit: iVysílání 
Délka: 104 minut
Režie a scénář: Francis Lee
Hrají: Josh O'Connor, Alec Secareanu, Gemma Jones, Ian Hart


Blízko

Tenhle belgický indie hit je shodou okolností na podobné téma. Už jeho trailer tě dojme. Dva kluci Rémi a Léo jsou nejlepší kámoši, ale mají k sobě tak blízko, že už se skoro nedá pochybovat, že je mezi nimi něco víc. Jenomže vnímají to oba stejně?  


Film slibného belgického režiséra Lukase Dhonta, který je běžně k vidění jenom na specializovaných platformách jako KVIFF.tv nebo dafilms můžeš do 29. 7. zhlédnout na iVysílání.

Kde si film pustit: iVysílání (pouze do 29. 7.)
Délka: 105 minut
Režie: Lukas Dhont
Scénář: Lukas Dhont, Angelo Tijssens
Hrají: Eden Dambrine, Gustav De Waele, Émilie Dequenne

Minulé životy

Od začátku července má Max v nabídce americko-korejské lovestory, které loni válcovalo festivaly ve velkém. Film vypráví příběh Nory, umělkyně s korejskými kořeny, která je ale už přes dekádu pohodlně zabydlená v New Yorku. Když ji však navštíví její dětská láska Hae-Sung, něco se změní. Začne se na svůj život dívat jinak? Debut pomohl k celosvětovému uznání talentované Celine Song, která loni přivezla snímek osobně i do Varů.

Minulé životy.
Minulé životy. Zdroj: Aerofilms
Kde si film pustit: Max (od 4. 7.)
Délka: 105 minut
Režie a scénář: Celine Song
Hrají: Greta Lee, Yoo Teo, John Magaro

Nymfomanka, část I. a II.

Konečně je u nás na streamu opět k dostání nejprovokativnější počin dánského mistra kontroverzí Larse von Triera. Svou „otevřenou studii ženské sexuality“ podle některých však pojal poněkud konvenčně. Dvoudílný příběh místo toho, aby analyzoval ženskou sexualitu, pouze prohlubuje zažité stereotypy a místo hloubky divákům servíruje jen bohapusté objektifikování.  


Na jaké straně je pravda se můžeš přesvědčit sám*sama na KVIFF.TV od 10. července, platforma má v knihovně oba díly série. Která je, bez ohledu na obsah, alespoň formou cinefilní lahůdkou. 

Kde si film pustit: KVIFF.TV (od 10. 7.)
Délka: 117 a 124 minut
Režie a scénář: Lars von Trier
Hrají: Charlotte Gainsbourg, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, Stacy Martin, Willem Dafoe, Mia Goth

Dekameron

Netflix právě dropnul novou minisérii, která bude vévodit žebříčkům sledovanosti minimálně pár dnů ne-li týdnů. Historická výprava do renesanční Itálie se věnuje skupině šlechticů, kteří se společně utíkají na luxusní vilu, aby se schovali před morem. Jenomže hýření sebestředných a zhýčkaných intrikánů se brzy vymkne kontrole. 


Produkce streamovací velmoci tu staví recept na úspěch z osvědčených ingrediencí. Přehnaná stylizace, nápadité kostýmy a výrazná barevnost na pozadí historické éry ti možná připomene Bridgertonovy. Dekameron má přidat ještě komediální aspekt a k tomu silné a zajímavé obsazení. Uvidíš Tanyu Reynolds (Lily ze Sex Education) nebo Zosiu Mamet (Shoshanna z Girls).

Kde sérii vidět: Netflix (od 25. 7.)
Délka: 8x cca 50 minut
Showrunner: Kathleen Jordan
Režie: Michael Uppendahl, Anya Adams, Andrew DeYoung
Scénář: Giovanni Boccaccio (knižní předloha), Kathleen Jordan, James Rogers III, Anthony Natoli, Megan King Kelly
Hrají: Saoirse-Monica Jackson, Tony Hale, Zosia Mamet, Tanya Reynolds, Leila Farzad, Amar Chadha-Patel, Douggie McMeekin, Jessica Plummer, Karan Gill

Elita, 8. série

Finální řada tohoto španělského teen dramatu doráží na Netflix právě dnes. Jde už o osmou sérii, což svědčí o jeho nebývalé popularitě. Aby ne. Zkoumá hodně zapovězené prostředí elitní školy pro super bohaté. A propracovaný chytlavý soundrtack nebo špičkové kostýmy, které jsou pastvou pro oči, jsou included.


V poslední sérii školou Las Encinas otřese příchod nových tváří – Emilie and Héctora Krawietzových, jež předsedají klubu absolventů. Rozmazlení, vlivní a neskutečně mocní ztělesňují úplně všechno, co je na škole pro smetánku špatně. Proto se dvojici bude muset hlavní hrdina Omar postavit.

Kde seriál vidět: Netflix (od 26. 7.)
Délka: 8x60 minut
Showrunner: Carlos Montero, Darío Madrona
Režie: Ramón Salazar, Dani de la Orden, Jorge Torregrossa, Sílvia Quer
Scénář: Darío Madrona, Jaime Vaca, Almudena Ocaña, Abril Zamora, Breixo Corral
Hrají: Miguel Bernardeau, Miguel Herrán, Danna Paola, María Pedraza, Itzan Escamilla, Mina El Hammani, Shani Atias

Zloději času

Jedenáctiletý Kevin je maličko nerd do historie a struggluje s přijetím mezi svoje vrstevníky. Problémy se spolužáky ale může hodit za hlavu, protože dostane příležitost přidat se k bandičce cestovatelů časem. Za show z části stojí Taika Waititi, takže máme záruku, že o ulítlost, barvičky, akci a humorné situace nebude nouze. První epizodu vypustil ve středu do světa Apple TV+ a každou další středu přibude nová.

time bandits zloději času kudrow taika waititi
Zdroj: Apple TV+/propagační materiál
Kde seriál vidět: Apple TV+ (od 24. 7.)
Délka: 10x cca 40 minut
Showrunner: Taika Waititi, Jemaine Clement, Iain Morris
Režie: Taika Waititi
Scénář: Taika Waititi, Jemaine Clement, Iain Morris
Hrají: Lisa Kudrow, Kal-El Tuck, Tadhg Murphy, Roger Jean Nsengiyumva, Rachel House

Domů
Sdílet
Diskuse