Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. srpna 2024 v 9:00
Čas čtení 3:38
Ondřej Jarůšek

Za míň než 250 korun se popereš s Vetřelcem nebo s příšerami z pekel. Tohle je 5 nejlepších her ve slevě

Za míň než 250 korun se popereš s Vetřelcem nebo s příšerami z pekel. Tohle je 5 nejlepších her ve slevě
Zdroj: Sega/propagační materiál
TECH GAMING
Uložit Uložené

Vybrali jsme pět her, které momentálně koupíš za super cenu. Tak spěchej, dokud slevy platí.

Je libo jednu z nejlepších hororovek, kultovní českou klasiku nebo zběsilou akci? Právě v těchto dnech běží na internetových storech velké slevy na skvělé hry, které by tě neměly minout. Za nízkou cenu totiž můžeš dostat výborně hodnocené tituly, se kterými strávíš hromadu zábavy. 

Doporučeno
Hra s opičím hrdinou dobývá Steam, překonala Elden Ring i Cyberpunk 2077. Před vydáním ji stihla kontroverze Hra s opičím hrdinou dobývá Steam, překonala Elden Ring i Cyberpunk 2077. Před vydáním ji stihla kontroverze 20. srpna 2024 v 10:01

Alien: Isolation

249 korun (PlayStation)

alien
Zdroj: Sega/propagační materiál

Před pár dny vzal kina útokem nejnovější díl filmové série Alien s podtitulem Romulus, který si z naší recenze odnesl skvělé hodnocení. Napětí a hrůzu z legendárního xenomorfa však můžeš prožít i ve hrách, konkrétně v hororovce Alien: Isolation. Ačkoliv titul letos slaví už 10 od svého vydání, zubu času odolal velmi dobře a stále se jedná o naprosto nezapomenutelný zážitek, který prověří nervy i těch nejodolnějších hráčů a hráček.

Doporučeno
Romulus je nejlepší film o vetřelcích za posledních 40 let Romulus je nejlepší film o vetřelcích za posledních 40 let 16. srpna 2024 v 13:00

Ve hře se ujmeš kontroly nad Amandou Ripley, dcerou Ellen Ripley, hrdinky z původního filmu z roku 1979. Ta se ve snaze dopátrat se osudu své nezvěstné matky dostane na loď Sevastopol, kde se však sama ocitne v boji o přežití. Jak totiž brzy zjistí, útrobami lodě se plíží xenomorf, který zabije vše, co mu přijde do cesty.

Klíčovým prvkem je zde detektor pohybu, pomocí kterého můžeš sledovat, kde se zrovna smrtonosná bestie nachází a zda se k tobě nepřibližuje. Při průzkumu lodi navíc musíš dbát na to, abys nevydával*a moc hluku. Tím totiž můžeš vetřelce přilákat k sobě, což většinou znamená rychlou smrt. Alien: Isolation je nejenže zřejmě nejpovedenější hrou na motivy kultovního filmu, ale zároveň se jedná o jednu z nejlepších hororových her všech dob.

Monster Hunter Rise

237 korun (PlayStation), 251 korun (Steam)

monster hunter
Zdroj: Capcom

Akční RPG o lovu příšer Monster Hunter Rise z roku 2021 navazuje na parádní předchozí díl Monster Hunter: World, hratelnost však rozšiřuje o nové prvky a mechanismy. Osedlat si nově můžeš i svého zvířecího společníka, který ti pomůže při průzkumu herního svět a využít jej můžeš i přímo v boji. A právě ten je středobodem celé hratelnosti.

Jak už samotný název této letité série prozrazuje, ve hře na tebe čeká lov monster, plnit zakázky a získávat části z těl příšer, ze kterých si pak může vyrobit lepší zbraně a brnění. Plejáda monster je rozmanitá a na každé funguje trochu jiná taktika. Vyrazit do boje můžeš i s dalšími hráči, se kterými si můžete navzájem pomoct při zdolávání zdejší vražedné fauny.

Doporučeno
Máš plné úložiště na PlayStationu? Tenhle disk má až 4 TB, hry se ti s ním načtou rychleji Máš plné úložiště na PlayStationu? Tenhle disk má až 4 TB, hry se ti s ním načtou rychleji 6. září 2024 v 13:30

Hratelnost je extrémně návyková a jakmile se do hry ponoříš, nebudeš se od ní moct odtrhnout. Dokončení hlavního příběhu i s dalším extra obsahem ti zabere desítky a desítky hodin, během kterých se budeš královsky bavit. Není přitom důležité, jestli jsi dosud žádnou hru série nehrál*a, do akce můžeš naskočit i jako nováček a vše se postupně naučit.

Mafia: Definitivní edice

201 korun (GOG), 201 korun (Steam)

mafia
Zdroj: 2K

Dvě stovky za remake české herní legendy Mafia? To je nabídka, která se neodmítá. Hra se ve slevách objevuje poměrně pravidelně, právě teď však můžeš získat tuto senzační městskou akci za naprosto neodolatelnou cenu. Pokud tedy zatím ve tvé herní knihovně chybí, právě teď během velkých letních slev je nejvyšší čas to napravit.

Remake z roku 2020 se z hlediska příběhu poměrně věrně drží původní předlohy, kterou si nespočet hráčů a hráček zamilovalo, zatímco hratelnost je o něco akčnější. Jedna věc, ve které však modernizovaná verze tu původní jasně předčila, je zachycení dobové atmosféry 30. let minulého století v USA. S tím jde ruku v ruce úchvatná audiovizuální stránky hra.

Třešničkou na dortu je pak český dabing. Ve hře uslyšíš většinu herců a dabérů, kteří svůj hlas propůjčili postavám i původní hře. Marek Vašut se vrátil jako hlavní hrdina Tommy, Petr Rychlý jako vznětlivý Paulie, Luděk Čtvrtlík jako Sam a Dalimil Klapka jako Frank. Dona Salieriho se ujal Marcel Vašinka, který nahradil zesnulého Antonína Molčíka.

Doporučeno
Hraj, než to zakážou! Tohle jsou příběhy cenzury ve hrách: v jedné střílíš koťátka, v další si vybíráš vzhled genitálií Hraj, než to zakážou! Tohle jsou příběhy cenzury ve hrách: v jedné střílíš koťátka, v další si vybíráš vzhled genitálií 8. července 2024 v 16:45

Just Cause 4: Reloaded

142 korun (PlayStation), 87 korun (Steam)

just cause
Zdroj: Eidos Interactive/propagační materiál

Někdy je na pořádné odreagování nejlepší prostě vypnout, vyhodit pár věcí do povětří a užít si bláznivou akci, u které nemusíš moc přemýšlet. A lepší volbu než Just Cause 4 pro takový případ asi nenajdeš. Hra navazuje na mechanismy z předešlých her, posouvá je však na novou úroveň a hratelnost se tím stává ještě zábavnější než kdy dřív.

Doporučeno
Zahraj si v reality show komunistů a najdi cestu z hlubokých lesů. Tohle je top 10 českých her, které možná neznáš Zahraj si v reality show komunistů a najdi cestu z hlubokých lesů. Tohle je top 10 českých her, které možná neznáš 28. června 2024 v 9:30

A co vlastně ve hře jde? Známý destabilizátor diktátorských režimů Rico Rodriguez se vydává do fiktivní země Solis v Jižní Americe, která je zmítaná konfliktem. Útočiště zde našla největší soukromé armáda světa, kterou musí náš protagonista zastavit. A to v jeho podání znamená tunu olova a ještě větší množství explozí.

Fantazii se při ničení meze příliš nekladou. Z jedoucího auta v plné rychlosti můžeš vylézt na střechu, přeskočit na jiné auto, otevřít padák, zachytit se lanem s kotvičkou na nepřátelský vrtulník, vyhodit ho do vzduchu, otevřít si wingsuit a výbuchem za zády odletět ze scény jako hollywoodský hrdina. A to vše během pár vteřin.

Doom Eternal

250 korun (Steam)

doom eternal
Zdroj: Bethesda Softworks/propagační materiál

Série Doom v 90. letech přinesla revoluci do žánru stříleček z pohledu první osoby a na vrcholu FPS her zůstává i desítky let po svém vzniku. Vývojářský tým z id Software v roce 2020 znovu dokázal své kvality a přinesl pekelně zábavnou akci Doom Eternal, která stále patří mezi nejlepší střílečky současnosti. Pokud miluješ FPS hry, s tímto mistrovským dílem nemůžeš udělat krok vedle.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš legendární sérii Mafia? Těchto 15 otázek prověří tvé znalosti KVÍZ: Jak dobře znáš legendární sérii Mafia? Těchto 15 otázek prověří tvé znalosti 8. června 2024 v 13:00

Ačkoliv je akce ve srovnání s jinými hrami tohoto žánru docela rychlá a frenetická, ovládání docela rychle přejde do krve a co nevidět budeš likvidovat příšery z pekel, skákat po mapě a motorovou pilou řezat končetiny nepřátele levou zadní. Součástí je i nevšední multiplayerový mód, kde můžeš hrát i za démona. Zabíjení ohavných monster zkrátka nikdy nebylo zábavnější, tak ber dřív, než sleva skončí!

Domů
Sdílet
Diskuse