Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. srpna 2024 v 10:01
Čas čtení 1:33
Ondřej Mrázek

Hra s opičím hrdinou dobývá Steam, překonala Elden Ring i Cyberpunk 2077. Před vydáním ji stihla kontroverze

Hra s opičím hrdinou dobývá Steam, překonala Elden Ring i Cyberpunk 2077. Před vydáním ji stihla kontroverze
Zdroj: Game Science
TECH NOVÉ HRY
Uložit Uložené

Black Myth: Wukong se po vydání stal v době psaní již čtvrtou nejstreamovanější hrou na Twitchi. Hra se těší i skvělým recenzím.

(Aktualizováno 18:10) – Hra již překonala metu 2 milionů hráčů v jeden čas, momentálně ji na platformě Steam hraje 2,2 milionu lidí. Do překonání absolutního rekordu jí tak zbývá milion hráčů.

- - -

Očekávaná soulsovka Black Myth: Wukong od čínského studia Game Science má za sebou čerstvě vydání a podle prvních recenzí a ohlasů se jedná o velice povedený titul. Na serveru Metacritic má čínské RPG s opičím hrdinou 82 procent, přičemž kritici zatím hodnotili pouze PC verzi. Vydavatel totiž neposkytl kopie pro konzole.

V tuto chvíli jediné výraznější výtky směřují za optimalizací a bugy, které se do vydání zjevně nepodařilo opravit. Jinak titul s příběhem pojednávajícím o Opičím králi zjevně hráče dost baví a navíc se skvěle prodává, alespoň to naznačují statistiky hráčů na Steamu.

Doporučeno
Hvězda Vetřelce jako Ellie z The Last of Us? Podobá se jí víc než Bella Ramsey Hvězda Vetřelce jako Ellie z The Last of Us? Podobá se jí víc než Bella Ramsey 19. srpna 2024 v 14:02
Doporučeno
Horor roku Longlegs konečně přichází do českých kin. Nabízí zážitek, jaký tu dlouho chyběl Horor roku Longlegs konečně přichází do českých kin. Nabízí zážitek, jaký tu dlouho chyběl 20. srpna 2024 v 9:00
Doporučeno
Nejlepší novinky na streamu: blíží se legendární Ztraceni, zlý Elvis a nejlepší horor dekády Nejlepší novinky na streamu: blíží se legendární Ztraceni, zlý Elvis a nejlepší horor dekády 15. srpna 2024 v 18:00

Tam se totiž Black Myth: Wukong v době psaní dostal až na 1,4 milionu hráčů hrajících v jeden čas, což jej posouvá na čtvrtou příčku nejhranějších her na Steamu vůbec. Před ním jsou jen Counter-Strike 2 (1,8 milionu), Palworld (2,1 milionu) a PUBG: BATTLEGROUNDS (3,2 milionu). Za sebou přitom hra nechala takové tituly jako Elden Ring (950 tisíc) nebo Cyberpunk 2077 (1 milion).

Kontroverze před vydáním

O úspěchu hry tak nejspíš v následujcících dnech ještě hodně uslyšíme, je však třeba zmínit i lehké faux pas, ke kterému došlo před jejím vydáním. Tvůrci totiž při posílání recenzních kopií influencerům a youtuberům přiložili i hodně bizarní seznam požadavků, které zahrnovaly například to, aby nezmiňovali témata covidu19, „feministické propagandy“ nebo čínské politiky.

„Nezahrnujte do svého pokrytí hry politiku, násilí, nahotu, feministickou propagandu, fetišizaci a další obsah, který podněcuje negativní diskurz. Nepoužívejte spouštěcí slova, jako je například ‚karanténa‘, ‚izolace‘ nebo ‚COVID-19‘. Nemluvte o hře v souvislosti s opatřeními, názory a novinkami ohledně čínského herního průmyslu,“ stojí doslova v pamfletu, který podle Games.cz jako první zveřejnil francouzský streamer ExServ alias Benoit Reinier.

Doporučeno
První dojmy z hraní World of Warcraft: The War Within. Po delší době je hlavním tahákem zase příběh První dojmy z hraní World of Warcraft: The War Within. Po delší době je hlavním tahákem zase příběh 24. srpna 2024 v 11:01

Nyní, když je hra venku, se tak část hráčů pochopitelně rozhodla postoje čínského vydavatele mírně bojkotovat, a mnozí všechna výše zmíněná „zakázaná“ hesla spammují v chatu na Twitchi i mimo něj. Jak je však vidno, úspěch opičáka to nijak neovlivnilo.

Domů
Sdílet
Diskuse