Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
15. srpna 2024 v 18:00
Čas čtení 4:05
Marie Valentová

Nejlepší novinky na streamu: blíží se legendární Ztraceni, zlý Elvis a nejlepší horor dekády

Nejlepší novinky na streamu: blíží se legendární Ztraceni, zlý Elvis a nejlepší horor dekády
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU STREAMOVACÍ SLUŽBY
Uložit Uložené

První OG seriál, který si vydobyl pozornost úplně celého světa. Nová Emily in Paris i čerstvý true crime a k tomu několik filmových lahůdek. Vybíráme 8 nejlepších novinek na streamovacích platformách.

Horko venku nekončí a pořádně nám zatopí taky na streamech. Netflix sází na návrat jedné seriálové legendy i comeback Emily do Paříže. Na Maxu, Apple TV+ a KVIFF.TV pak najdeš fresh filmové počiny, jež by tě něměly minout. Shrnujeme to nej.

Jagna

Je to krásná dívka z obyčejné rodiny, kterou mají všichni rádi. Jagna právě prožívá svůj první milostný vztah, jenomže si ji vyhlédne čerstvě ovdovělý místní boháč Boryna jako svou novou nevěstu. Když se jí začne dvořit, život se jí obrátí vzhůru nohama. Po nátlaku vlastní rodiny si výrazně staršího muže vezme. Jenomže ji noví příbuzní ji nepřijmou zrovna vřele a sňatkem nabyté bohatství i postavení ji začne závidět celá vesnice. 

Jagna.
Jagna. Zdroj: Bohemia MP/propagační materiál

Režisérská dvojice DK Welchman a Hugh Welchman na sebe upozornila originálním snímkem S Láskou Vincent (2017). Koncem minulého roku se polští manželé vrátili s novinkou, která je opět animovaná technikou olejomalby a před pár dny dropnula na kviff.tv. Rozhodli se adaptovat veledílo polské literatury, které asi takovou klasikou, jako u nás třeba Babička. Román Sedláci Władysława Reymonta dokonce získal Nobelovu cenou.

Jagna, 2023, 114 minut
Režie:
DK Welchman, Hugh Welchman
Scénář:
DK Welchman, Hugh Welchman, Władysław Reymont (předloha)
Hrají:
Kamila Urzędowska, Robert Gulaczyk, Mirosław Baka, Sonia Mietielica
Kde si film pustíš: Od 6. srpna na KVIFF.TV.


Přitažlivost zla 

Stylový thriller s uhraničivým vizuálem vypráví o dívce Kelly-Anne, kterou začne fascinovat příběh jednoho brutálního vraha. Začne se zajímat o detaily jeho případu, o násilí a o red rooms – což jsou místa, kde probíhají popravy nebo mučení v přímém přenosu.

Kanadský režisér Pascal Plante rád šokuje a podmanivým hororem si loni získal publikum ve Varech. Před pár dny dorazilo na Max.

Red Rooms.
Red Rooms. Zdroj: KVIFF
Red Rooms, 2023, 114 min
Režie:
Pascal Plante
Scénář:
Pascal Plante
Hrají:
Juliette Gariépy, Laurie Babin, Maxwell McCabe-Lokos
Kde si film pustíš: Od 8. srpna na Maxu.

Uteč

Uteč ti snad nemusíme představovat. Horor  z roku 2017 ze svého režiséra Jordana Peeleho učinil superstar a uchvátil diváctvo i filmové novinářstvo celého světa. Podle Screen Rantu jde o nejlepší horor dekády, RT mu dávají příčku číslo tři. Pokud tě tahle kultovní záležitost minula nebo si chceš poctivé filmařské dílo připomenout a nemáš Netflix, který Uteč už nějakou dobu nabízí, můžeš tak nyní učinit i na Maxu.

Get out kaluuya
Zdroj: Cinemart
Get Out, 2017, 104 min
Režie a scénář:
Jordan Peele
Hrají: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford, Catherine Keener, Caleb Landry Jones
Kde si film pustíš: Od 8. srpna na Maxu, případně na Netflixu.

Provokatéři 

Nedáš-li dopustit na Matta Damona nebo Caseyho Afflecka a máš slabost pro ztřeštěné komedie, potěší tě novinka Apple TV+. Provokatéři slibují 101 minut čiré a nenáročné zábavy adekvátně namíchané s akcí. Vypráví příběh taťky od rodiny (Damon), kterého náhoda spojí dohromady s bývalým trestancem (Affleck) a jednou terapeutkou (Hong Chau). Společně musí uskutečnit náročnou loupež a postavit se pár mafiánům.

Režii obstaral matador Doug Liman a scénář sepsal též Casey Affleck.

instigators affleck damon provokatéři
Zdroj: Apple TV+/propagační materiál
The Instigators, 2024, 101 min
Režie: 
Doug Liman
Scénář:
Casey Affleck, Chuck MacLean
Hrají:
Matt Damon, Casey Affleck, Hong Chau, Ron Perlman
Kde si film pustíš: Od 9. srpna na Apple TV+. 

Priscilla

Jacob Elordi, vycházející herecká ikona Cailee Spaeny, dreamy melodie, stylové kostýmy, empatický režijní rukopis Sofie Coppoly a jeden nahořklý příběh. To tě od 14. srpna čeká na KVIFF.TV, kam dorazí biografický velkofilm Priscilla.

Doporučeno
Tipy na víkend: na Netflix míří erotická komedie s hvězdou Sex Education i elitní spratci Tipy na víkend: na Netflix míří erotická komedie s hvězdou Sex Education i elitní spratci 26. července 2024 v 16:00

Sledovat budeš příběh Elvise Prelseyho posmutnělýma očima jeho manželky. Ta ve svých 14 letech potkala v Německu o sedm let staršího Elvise, když tam trávil vojenskou službu. Kvůli svému slavnému jménu, vlivu a bohatství si dívku postupně podmanil. Přestěhovala se za ním a vzala si ho, aniž by si byla schopná přiznat, o co všechno vlastně přichází. 

Priscilla, 2023, 114 min
Režie: Sofia Coppola
Scénář: Sofia Coppola, Priscilla Presley (kniha), Sandra Harmon (kniha)
Hrají: Cailee Spaeny, Jacob Elordi, Ari Cohen, Dagmara Dominczyk
Kde si film pustíš: Od 14. srpna na KVIFF.TV

Ztraceni

Tohle je OG seriál naší doby, jenž „udělal“ J. J. Abramse natolik velkým, že mu později přiklepli Star Wars. Lidi se na novou epizodu těšili víc, než na výplatu. První seriál, který sledoval opravdu celý svět a položil základy zlaté éře televize, která mohla později vyplodit třeba Hru o trůny. Ztraceným vděčíme na mnohé. Nyní je diváctvo podrobí testu, jestli jsou stejně napínaví i po letech a nakolik jsou binge worthy. Legendu si do knihovny brzy zařadí Netflix. 

Mysteriózní a hororová zápletka se věnuje partičce přeživších, kteří se po pádu letadla dostanou na záhadný ostrov. Tady řádí podivné monstrum i záhadní obyvatelé „ti druzí.“ Dostaneš taky sympatické i sympaticky-nesympatické postavy a spoustu hlubokých, filozofických myšlenek. 

lost ztraceni
Zdroj: IMDb
Lost, 2004, 6 sérií o 14 až 24 epizodách
Tvůrci: Jeffrey Lieber, J.J. Abrams, Damon Lindelof
Režie: J.J. Abrams, Jack Bender, Stephen Williams (...)
Scénář: J.J. Abrams, Damon Lindelof, Adam Horowitz (...)
Hrají: Matthew Fox, Evangeline Lilly, Josh Holloway, Jorge Garcia, Terry O'Quinn, Naveen Andrews
Kde si seriál pustíš: Od 15. srpna na Netflixu


Emily in Paris, 4. série

Podnikavá, nerozvážná a chvílemi trochu nerozumná Emily se chystá prožít další rok v Paříži, ale tentokrát se chystá i do Alp nebo do Říma. Její milostné dilema však zůstává stejné – váhá mezi spřízněnou duší, šéfkuchařem Gabrielem a charismatickým Angličanem Alfiem. 

Herci a herečky v oficiálním releasing videu sllibují, že nás čeká série „chaotická“, „srdceryvná“, „dobrodružná“ a jak jinak než „módní.“ Varují ale, že přijde i pomsta. Všechno se dozvíš už 15. srpna, kdy na Netflix dorazí první část čtvrté série. 

emily in paris lily collins netflix
Zdroj: Netflix/propagační materiál
Emily in Paris, 2024, 10x35 min
Tvůrci: Darren Star
Režie: Andrew Fleming, Peter Lauer, Erin Ehrlich
Scénář: Grant Sloss, Alison Brown, Joe Murphy, Prathiksha Srinivasan (...)
Hrají: Lily Collins, Samuel Arnold, Lucas Bravo, Philippine Leroy-Beaulieu, Ashley Park, Camille Razat
Kde si seriál pustíš: od 15. srpna na Netflixu

Furiosa: Sága Šíleného Maxe

Naši TOP 9 uzavírá nejočekávanější – a pravděpodobně nejšílenější – akční nářez tohoto roku. Šílený Max se po dekádě čekání konečně rozšiřuje o nový příběh. Charlize Theron nahrazuje Anya Taylor-Joy a ukáže ti temné zákruty životní cesty Furiosy. V dětství ji unesli z domova, aby ji pohltila krutá Pustina. Z rukou vyšinutého vůdce gangu Dementuse se dostává mezi budoucí nevěsty diktátora Immortana Joe. Ale s trochou odhodlání a dobrou maskou se jí podaří začít osnovat vlastní plány. Pokud ti tahle adrenalinová jízda unikla v kině, konečně ji můžeš vidět na Maxu.

Furiosa: A Mad Max Saga
Zdroj: Warner Bros.
Furiosa: A Mad Max Saga, 2024, 148 min
Režie:
George Miller
Scénář:
George Miller, Nick Lathouris
Hrají:
Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth, Tom Burke
Kde si film pustíš: Na Maxu od 14. srpna
Domů
Sdílet
Diskuse