Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
9. srpna 2024 v 17:00
Čas čtení 1:40
Marie Valentová

Nejčistší voda v okolí Prahy. Víme, kde najdeš pláže jako u Jadranu

Nejčistší voda v okolí Prahy. Víme, kde najdeš pláže jako u Jadranu
Zdroj: jezerokonetopy.eu
REFRESHER KAM NA VÝLET KAM ZA SPORTEM PŘÍRODNÍ KOUPÁNÍ
Uložit Uložené

Čeká nás prý nejteplejší den v roce, meteorologové věští teploty až 39 stupňů. Víc důvodů proč vyrazit na pláž nepotřebuješ.

Už tě nebaví mačkat se na travnatém plácku v Podolí nebo na jiných natřískaných koupalištích? Nás taky ne. Proto jsme se jeli vyvětrat za město a zmapovali pro tebe, kde najdeš čistou vodu, čerstvý vzduch a při troše štěstí i stín lesa. 

Máme pro tebe tipy na nejlepší přírodní koupání kolem Prahy, kde tě osvěží průzračná voda a poležíš si hezky na písku. Žádné bahňáky ani sinice, neboj.

Konětopy

Asi na půl cesty mezi Neratovicemi a Benátkami nad Jizerou najdeš ve stejnojmenné vesnici Jezero Konětopy. V recenzích místa na Mapách.cz se to jen hemží pochvalami. „Nejlepší průhlednost vody v okolí Prahy a středních Čech,“ slibuje jedna z nich prakticky mořský zážitek. Fotky ti to jenom potvrdí.

konětopy koupání jezero
Zdroj: jezerokonetopy.eu

Za vstupné dáš 120 korun a otevřeno tu mají od 7.00 do 21.00, mimo areál navíc zaparkuješ zdarma. Ale pozor, hotovost s sebou. Z centra Prahy sem dojedeš asi za 35 minut. 

Doporučeno
Vysvětlujeme kauzu Mr. Beast. Nejsledovanější youtuber čelí obviněním z velkých podvodů a dokonce i týrání Vysvětlujeme kauzu Mr. Beast. Nejsledovanější youtuber čelí obviněním z velkých podvodů a dokonce i týrání 16. srpna 2024 v 7:00

Mlékojedy

Kousíček od Konětop, asi deset kilometrů na západ najdeš podobně malebné koupání ve větší nádrži. Mlékojedy jsou kompletní volnočasový areál, kde najdeš kemp, moderní bar a o letních večer si tu zapaříš na koncertě. Vstupné do areálu je mimo hudební akce symbolických 20 korun. Ve čtvrtky tu dokonce mají letní kino.

Mlékojedy koupání koupaliště
Zdroj: beachparkmlekojedy.cz

Voda je průzračná a čistá, za což vděčí nádrž svému pískovcovému podloží, jde ostatně o zatopenou pískovnu. Ze Prahy sem budeš cestovat autem asi 40 minut. Na baru ti pak za 250 korun půjčí paddleboard nebo šlapadlo.

Doporučeno
Nejlepší novinky na streamu: blíží se legendární Ztraceni, zlý Elvis a nejlepší horor dekády Nejlepší novinky na streamu: blíží se legendární Ztraceni, zlý Elvis a nejlepší horor dekády 15. srpna 2024 v 18:00

Jezero Sadská

Taky v městečku Sadská hned u Nymburka a poblíž labských břehů mají zatopenou pískovnu. Vodní plocha o rozloze čtyř hektarů je dost velká na to, aby zůstala přes léto příjemně chladivá a čistá. Najdeš tu dvě pláže, od jihovýchodu a severovýchodu s jemným pískem. Za koupání se nic neplatí, jen parkování stojí 50 korun. 

sadská koupaliště
Zdroj: kic-sadska.cz

V sezóně by tu měly být stánky k občerstvením a mobilní toalety. Kolem vody najdeš lesy, několik travnatých pláží a můžeš si sem vzít i pejska. Ideální na celodenní výlet. Místečko se nachází asi 50 kilometrů od Prahy a měl*a bys sem v pohodě dojet za 45 minut.

Doporučeno
Šéf Clashe pro Refresher: Růžička si musí odpykat trest Šéf Clashe pro Refresher: Růžička si musí odpykat trest 16. srpna 2024 v 8:30

Baraba 

Další skoro mořské koupání najdeš u Mělníka. Zamiř k vesničce Vliněves, kde se nachází soustava jezer a jezírek někdejší pískovny, která je dnes zatopená. Pláží a koupacích spotů tu objevíš nespočet. Koupání je na vlastní nebezpečí, ale nikdo po tobě nebude chtít vstupné ani peníze za parkování. 

baraba mělník koupání
Zdroj: kamsevydat.cz

Pokud nebude provoz, autem tu budeš za 35 minut, vzdálenost je 42 kilometrů. Do Mělníka ale taky dojedeš z autobusem za 45 minut z Ládví nebo za hodinku vlakem. 

Doporučeno
Muž pil každý den radioaktivní kapky: po třech letech se mu rozpadla čelist, měl díru v lebce a toxický byl i jeho dech Muž pil každý den radioaktivní kapky: po třech letech se mu rozpadla čelist, měl díru v lebce a toxický byl i jeho dech 13. srpna 2024 v 7:00
Domů
Sdílet
Diskuse