Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. září 2024 v 13:35
Čas čtení 2:33
Ella Petrová

ŽEBŘÍČEK: Tohle je 6 filmových rozchodových scén, které dostaly všechny do kolen

ŽEBŘÍČEK: Tohle je 6 filmových rozchodových scén, které dostaly všechny do kolen
Zdroj: 2004 Focus Features
FILMY A SERIÁLY FILM FILMOVÉ OSOBNOSTI LÁSKA
Uložit Uložené

Rozchod není nic lehkého, každý se k němu postaví jinak a každý ho také jinak vstřebává. Tyhle rozchodové scény jsou nejen velmi emocionální, ale svým průběhem se vepsaly do pamětí mnoha z nás.

Proč se ti lidé rozcházejí? Tak zní častokrát dotazy ostatních. Někdy je to nevyhnutelné, někdy zarážející a někdy to prostě bolí. Každý rozchod je jiný, ale nikdy nejde o nic příjemného. Má také mnoho fází – popírání, hněv, smlouvání, oddechnutí, přijetí a mnoho dalšího.

Pozor! Tento text obsahuje spoilery pro filmy 500 dní se Summer, Zápisník jedné lásky, Věčný svit neposkvrněné mysli, La La Land, Takový jsme byli a Na dotek.

Jen málokterý film by neměl romantickou tematiku. Ne vše má ale šťastný konec či průběh. A jak si s tím poradit filmově, jak to co nejlépe vyjádřit v rámci charakteru postav, situace a všeho ostatního? Dá se říct, že rozchody jsou stejně rozmanité jako vztahy a temperamenty. 

Doporučeno
Sedm ikonických filmových párů, které se v reálném životě neměly příliš v lásce Sedm ikonických filmových párů, které se v reálném životě neměly příliš v lásce 4. května 2024 v 8:08

Tohle je seznam šesti filmů, ve kterých rozchody vedou ke spoustě otázek. Proč spolu vůbec byli? Proč se vlastně rozcházejí, když se pořád milují? Proč se s ním rozešla takovým způsobem? A mnoho dalšího. No prostě jako v reálném životě.

500 dní se Summer

Summer je holka, která ti je sympatická, ale zároveň ti dokáže lézt na nervy. Tom se do ní bezhlavě zamiluje a stane se z toho až obsese. Přestože se Summer vztahům vyhýbá, s Tomem se nakonec zaplete, nechce z toho ale dělat žádné oficiality. Ten pár, co spolu ani nechodí, se ale rozejde, protože každý chce od toho druhého něco jiného. Konec filmu však všechny hodně zarazí. Vnímáš Toma jako oběť tohoto románku?

500 dní se Summer
Zdroj: Fox Searchlight Pictures

Zápisník jedné lásky

Dechberoucí film, který rozpláče i toho největšího cynika. Allie a Noah jsou dvě poměrně toxické postavy, které k sobě něco neskutečně táhne a jeden bez druhého nedokážou být, ale oba jsou velmi rozdílní, proto se jejich cesty rozdělí. Jejich hádka všechny trhá na kousíčky, protože jestli to někomu vážně člověk přeje, tak jim. Přes všechny útrapy jim to ale vyjde.

Zápisník jedné lásky
Zdroj: Warner Bros

Věčný svit neposkvrněné mysli

Joel a Clementine podniknou extrémní opatření, aby překonali svůj rozchod. Clementine v podání Kate Winslet si vymaže vzpomínky na dvouletý vztah s Joelem, kterého hraje Jim Carrey. Carrey ukazuje zranitelnost plachého muže se zlomeným srdcem, který se vyrovnává se ztrátou své životní lásky. Později se herec podělil o to, že emoce své postavy založil na rozchodu, se kterým se vyrovnával v reálném životě, jak mu radil režisér. Joel se nakonec také rozhodne zapomenout na Clementine, přesto ale bojuje, aby si na ni uchoval aspoň nějakou vzpomínku.

věčný svit neposkvrněné mysli
Zdroj: 2004 Focus Features

La La Land

Romantický muzikál sleduje jazzového pianistu Sebastiana a herečku Miu, oba bojují o to, aby se proslavili. Zamilují se do sebe a vzájemně se povzbuzují v plnění svých nesplnitelných snů. Jakmile se však Sebastian trochu pohne ve svých činnostech na prvním turné své kapely, zatímco Mia stále vrávorá ve své one woman show, rozejde se s ním. Mia Sebastianovi nedokáže odpustit a obviňuje ho z následování špatného snu, zatímco on tvrdí, že ho měla ráda, jen když byl stejně neúspěšný jako ona. Křehkost vztahu a jejich osobnosti narušují to, co bylo podpůrným vztahem, což z něj dělá jeden z nejbolestivějších rozchodů, který ale zároveň vede k zamyšlení.

la la land
Zdroj: Lionsgate

Takový jsme byli

Ikonický snímek o dvou rozdílných lidech, z nichž vznikne jedna z nejkrásnějších filmových dvojic. Když se dají dohromady, všichni doufají, že jejich vzájemná přitažlivost bude dostatečně silná, aby překonala jakýkoli problém. Bohužel to není vždy tak lehké. Sledovat rozpad jejich vztahu není lehké a jejich setkání po letech je takovým hořkosladkým koncem.

takový jsme byli
Zdroj: Columbia Pictures

Na dotek

Aneb film o nevěře. Alice v podání Natalie Portman je podvená Danem, kterého si zahrál Jude Law. Na základě toho s rozejdou, ale nakonec se dají zpátky dohromady. Dan je však stále zamilovaný do Anny, kterou hraje Julia Roberts a k Alice se opět chová neférově. Nejprve naivní a zoufalá Alice si nakonec uvědomí, že jí Dan za to všechno nestojí a v jednu chvíli mu řekne, že ho už nemiluje. Když se jí zeptá od kdy, odpoví: „Odteď.“ Dan tu situaci nezvládne a dá Alice facku. 

na dotek
Zdroj: 2004 Columbia Pictures
Domů
Sdílet
Diskuse