Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. září 2024 v 14:05
Čas čtení 1:06
Ella Petrová

Kontroverzní breakdancerka se omluvila za své vystoupení na olympiádě

Kontroverzní breakdancerka se omluvila za své vystoupení na olympiádě
Zdroj: Ezra Shaw/Getty Images
SPORT LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2024 ZÁBAVA
Uložit Uložené

Australská Raygun vyjádřila omluvu breakdance komunitě.

Rachael "Raygun" Gunn na olympijských hrách v Paříži soutěžila v breakdancu za Austrálii. Její rutina představovala pohyb napodobující poskakování klokana. Gunn prohrála všechny tři zápasy proti soupeřícím tanečníkům a její vystoupení bylo parodováno po celém světě.
 


Breakdancerka byla dotázána, zda si myslí, že je nejlepší ve svém sportu v rámci celé Austrálie. „Myslím, že moje výsledky mluví za vše,“ odpověděla.

Komentátoři se ptali, jak se kvalifikovala na hry, přičemž někteří z jejích divočejších kritiků ji doma nazývali národní ostudou. Online petice, která byla mezitím odstraněna, dokonce požadovala, aby se veřejně omluvila. V rozhovoru Gunn řekla, že je opravdu smutné slyšet negativní reakci na její výkon.

Doporučeno
VIDEO: Australská breakdancerka zbořila sociální sítě. Lidé se smějí její olympijské choreografii VIDEO: Australská breakdancerka zbořila sociální sítě. Lidé se smějí její olympijské choreografii 12. srpna 2024 v 7:10

„A velmi mě mrzí negativní reakce vůči celé komunitě, ale nemohu ovlivnit, jak lidé reagují.“ K tomu dodala, že bylo naprosto šílené, když ji po jejím představení média pronásledovala po celé Paříži. „To mě opravdu přivedlo do stavu paniky.“


Gunn už dříve vystupovala proti poměrně zničující nenávisti, která se rozpoutala po olympiádě. „Šla jsem tam a bavila jsem se. Brala jsem to velmi vážně. Pracovala jsem na přípravě na olympiádu a dala jsem ze sebe všechno," řekla v srpnovém videovzkazu.


Přestože se mnozí jejímu výkonu na sociálních sítích vysmívali, Gunn získala podporu například od australských olympioniků, kteří tam byli s ní, a dokonce ji podpořil i australský premiér.

Domů
Sdílet
Diskuse