Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Samsung.
6. září 2024 v 13:30
Čas čtení 1:23
Sponzorovaný obsah

Máš plné úložiště na PlayStationu? Tenhle disk má až 4 TB, hry se ti s ním načtou rychleji

Máš plné úložiště na PlayStationu? Tenhle disk má až 4 TB, hry se ti s ním načtou rychleji
Zdroj: Unsplash / Fábio Magalhães
TECH GAMING
Uložit Uložené

Tohle úložiště jen tak nezaplníš.

Tvůrci her nelení a několikrát do roka nás zásobují novinkami i vylepšenými příběhy dlouhodobě oblíbených herních titulů. Do konce roku 2024 se můžeš těšit třeba na výroční edici Final Fantasy, Silent Hill 2 Remake, NHL 25 a spoustu dalších her, které díky propracované grafice slibují realistický zážitek. Právě kvalitní grafika je společně s promyšleným dějem důvodem, proč se od hraní některých her těžko odtrhává, a zároveň příčinou, proč se ti jich na úložiště vejde stále méně a méně.

Když nemáš místo, ale nechceš hry mazat, řešením je pořídit si druhý disk. U herní konzole PlayStation 5 musí takový disk splňovat řadu kritérií. Například minimální rychlost čtení 5500 MB/s, přítomnost pasivního chladiče a typ připojení (PCIe 4.0 4x NVMe). S modelem Samsung 990 PRO with Heatsink si ale nemusíš s těmito věcmi dělat starosti. Disk totiž všechny požadavky splňuje a v některých je i výrazně překonává. S konzolí PlayStation 5 je proto plně kompatibilní.

SSD disk, Samsung
Zdroj: Samsung

SSD disk 990 PRO with Heatsink od Samsungu nabízí rychlost čtení až 7450 MB/s, oproti vestavěnému disku v konzoli PlayStation 5 je tak výrazně rychlejší. Také kapacita je vyšší, začíná už na 1 TB a lze zakoupit i modely s 2 TB a dokonce i 4 TB místa. Na takto velké disky se vejde násobně více her než do základní kapacity konzole. 

Vestavěný pasivní chladič efektivně odvádí teplo při používání, takže máš jistotu, že disk nabídne stabilní vysoký výkon i při dlouhém hraní v horkých letních dnech.

koupit ssd disk samsung 990 pro Heatsink

Jak disk instalovat?

Instalace disku do konzole je velmi snadná a zvládne ji každý během dvou minut. Stačí jen prázdný stůl a křížový šroubovák. Disk se vkládá do jasně označeného místa pod jednou z bočnic konzole. Následně je třeba disk ještě jednoduše zformátovat přes menu v konzoli. Po osazení tohoto disku si v konzoli nastavíš, na které úložiště chceš instalovat hry. Můžeš je mezi disky libovolně přesouvat, přičemž oba zůstanou aktivní. Podrobný návod najdeš ve videu níže.

SSD disky Samsung jsou vyhlášené svou spolehlivostí a rychlostí. Pokud ti dochází v konzoli PlayStation 5 místo, jejich nákupem tento problém jednou pro vždy vyřešíš.

Domů
Sdílet
Diskuse