Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. září 2022 9:56
Čas čtení 0:55
Radim Šlechta

Diváci dávají seriálu Prsteny moci negativní hodnocení kvůli diverzitě. Amazon Prime zastavil recenze

Diváci dávají seriálu Prsteny moci negativní hodnocení kvůli diverzitě. Amazon Prime zastavil recenze
Zdroj: Amazon Prime
NEWS NOVÉ SERIÁLY PÁN PRSTENŮ THE LORD OF THE RINGS: THE RINGS OF POWER
Uložit Uložené

Lidi si stěžují na diverzitu, sama platforma jakoukoliv politickou rovinu seriálu odmítá.

Nový seriál The Rings of Power (Prsteny moci) vzbuzuje rozporuplné pocity. Kritici jej hodnotí velmi pozitivně, divákům se ale nelíbí. Po premiéře prvních dvou dílů zasypali streamovací platformu Amazon Prime natolik negativními recenzemi, že musela společnost stáhnout možnost psát k seriálu komentáře a hodnotit jej. Informuje o tom ScreenRant a Hollywood Reporter.

Doporučeno
KVÍZ: Které postavě z Pána prstenů se nejvíce podobáš? KVÍZ: Které postavě z Pána prstenů se nejvíce podobáš? 2. září 2022 10:30

The Rings of Power, který předchází ději legendárního Pána prstenů, se zatím příliš pozitivních recenzí od diváků nedočkává. Na serveru Rotten Tomatoes, který shromažďuje zpětnou vazbu od filmových kritiků i veřejnosti, si od diváků vysloužil pouze 35 %. Recenzenti oproti tomu dávají seriálu přes 80 %.

Rings of Power
Zdroj: Amazon Prime Video

Kromě špatného diváckého hodnocení se fanoušci původní série uchýlili k tzv. review bombingu. Ten představuje časté zveřejňování negativních recenzí, které souvisí spíše s politickou a společenskou rovinou seriálu než s dílem jako takovým. „Odrazit rozmanitost světa ve Středozemi je zvláštní cíl, i když možná dobrý pro marketing, ale bylo to zjevně důležitější než [sic] vytvořit funkční seriál,“ napsal jeden z diváků.

Lidem na internetu vadí diverzita (objevují se zde i postavy tmavé pleti) a fakt, že první dva díly seriálu mohou posilovat postavení žen. Diváci například uváděli, že se první dva díly až příliš soustředily na příběh postavy Galadriel. Kvůli negativním recenzím platforma Amazon Prime pozastavuje možnost seriál hodnotit.

Společnost navíc důrazně popírá, že by byl seriál jakkoliv politicky motivován. Na tvorbě se navíc podílí odborníci na Tolkienovo dílo, aby byla nejnovější adaptace knihám co nejvěrnější.

Domů
Sdílet
Diskuse