Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
4. září 2022 17:27
Čas čtení 1:05

Historický okamžik! Češky vybojovaly bronzovou medaili na mistrovství světa v hokeji

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Historický okamžik! Češky vybojovaly bronzovou medaili na mistrovství světa v hokeji
Zdroj: ČTK/AP/Bo Amstrup

V zápase se Švýcarskem o třetí místo vyhrály Češky.

Historický okamžik přišel. Český národní hokejový tým žen poprvé vybojoval medaili ze světového šampionátu. V zápase se Švýcarkami české hokejistky vyhrály s konečným skóre 4:2. V historii skončily nejlépe na šestém místě.

V první třetině střelila gól útočnice Natálie Mlýnková. Je to její pátý gól na letošním mistrovství světa. Poslala tak český národní tým do vedení. Švýcarská Alina Marti pak v přesilovce srovnala na 1:1. První třetinu ale nakonec ve prospěch Češek obrátila Daniela Pejšová.

Zkraje druhé třetiny utvrdila české hokejistky ve vedení Klára Hymlárová, která využila skvělé přihrávky od Natálie Mlýnkové. Ta sama si v devětadvacáté minutě připsala další gól zápasu a zvýšila skóre na 1:4 ve prospěch Češek.

Ve třetí třetině Švýcarky zmírnily náskok Češek, a to ve 49. minutě. Postarala se o to Nicole Vallario. Švýcarky tlačily na českou branku poměrně intenzivně. Dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny Švýcarky odvolaly brankářku. Ani to ale k dohnání skóre nepomohlo. Češky měly ještě šanci proměnit střelu v poslední třetině, rozhodčí ale odpískala ofsajd.

29. ledna 2024 8:00 Čas čtení 0:13 KVÍZ: Jak dobře se vyznáš v NHL? KVÍZ: Jak dobře se vyznáš v NHL?

Pro národní ženskou reprezentaci je třetí místo na mistrovství světa nebývalý úspěch. Od začátku své existence se český národní tým žen umístil nejlépe na šestém místě. V letošním roce si hokejistky zahrály také na zimních olympijských hrách, kde obsadily sedmé místo. Do utkání o bronz poslal Češky zápas s Finskem, který vyhrály v prodloužení s konečným skóre 1:2. V prvním semifinálovém zápase nad Češkami vyhrály Američanky 10:1.

Domů
Sdílet
Diskuse