Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
8. září 2022 8:51
Čas čtení 0:57

Dnes začíná soud Miloše Zemana s Džamilou Stehlíkovou. Prezident požaduje omluvu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Dnes začíná soud Miloše Zemana s Džamilou Stehlíkovou. Prezident požaduje omluvu
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Prezident Zeman požaduje po Stehlíkové omluvu kvůli jejím výrokům na adresu zdraví hlavy státu.

Okresní soud v Praze 3 se dnes začne zabývat žalobou Miloše Zemana na bývalou ministryni pro lidská práva a národnostní menšiny Džamilu Stehlíkovou. Ta se v minulosti vyjadřovala k prezidentově zdraví a vyslovila podezření na cirhózu jater a metabolický rozvrat. Zda se soudu prezident zúčastní, není jisté.

Prezident Zeman se začíná soudit s lékařkou Džamilou Stehlíkovou za to, že se v minulosti vyjadřovala k jeho zdraví. Stehlíková na Twitter napsala, že je hospitalizován pro metabolický rozvrat v rámci alkoholické jaterní cirhózy. V rozhovorech nadále upřesnila, že usuzovala podle očividných symptomů, lékařskou zprávu ale neměla. Miloš Zeman chce po Stehlíkové omluvu i odškodné.

„Jsem optimista. Věřím, že dnešní soud se mnou bude veřejný, že mlha kolem Hradu a zdraví prezidenta se rozplyne a Zemanovo multioborové lékařské konzilium se znovu začne scházet, aby se postaralo o zdraví a životosprávu prezidenta,“ napsala dnes Stehlíková na Twitter.

7. září 2022 19:22 Čas čtení 0:45 Královna Alžběta pronajímá jeden ze svých domů na Airbnb. Podívej se, jak to vypadá uvnitř Královna Alžběta pronajímá jeden ze svých domů na Airbnb. Podívej se, jak to vypadá uvnitř

Zeman podal žalobu 31. ledna. Ta se týkala konkrétních výroků Stehlíkové. Minulý rok byl prezident hospitalizovaný dvakrát. Poprvé v září, druhá hospitalizace začala v říjnu krátce po volbách, kdy prezidenta odvezla záchranka během schůzky s Andrejem Babišem. Důvod pobytu v nemocnici ale tenkrát Hrad nezveřejnil. Že by se mohlo jednat o cirhózu jater, potvrdil i lékař Petr Pafko. 

Domů
Sdílet
Diskuse