Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ema Stanovská
9. září 2022 7:45
Čas čtení 0:51

VIDEO: Zelenskyj první den války prosí Macrona o pomoc. „Zavolejte Putinovi, bude vás poslouchat“

Kategorie:
News
Uložit Uložené

„Jsme si jisti, že evropští lídři a americký prezident Joe Biden nám pomohou, zavolají Putinovi a řeknou: Stop,“ prosí v záběrech Zelenskyj francouzského lídra.

Na sociálních sítích se šíří záběry z rozhovoru francouzského prezidenta Emmanuela Macrona a ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Video zobrazuje telefonát, ve kterém prezident Ukrajiny prosí o pomoc Emmanuela Macrona. Záběry pocházejí z 24. února, tedy ze dne začátku ruské invaze na Ukrajině.

Ve videu se Macron ptá, zda se jedná o skutečnou válku. „Znamená to, že byly vyslány speciální jednotky na Kyjev?“ ptá se. „Úplně všude. Na Kyjev, na Oděsu, jdou sem i z Běloruska. Bojujeme na celém území. Všude jsou vojáci. Toto bylo pro nás nepředstavitelné, v roce 2014 se to nestalo,“ odpovídá Zelenskyj.

9. září 2022 6:00 Čas čtení 13:35 Kvůli válce opustily své domovy, v Česku odehrají antickou tragédii o trojských hrdinkách. Jak samy umělkyně čelí válečné realitě? Kvůli válce opustily své domovy, v Česku odehrají antickou tragédii o trojských hrdinkách. Jak samy umělkyně čelí válečné realitě?

„To je jasné, je to totální válka,“ odpovídá mu Macron. Zelenskyj následně říká, že je důležité, aby se evropské země spojily se Spojenými státy. „Myslím si, Emmanueli, že byste měli mluvit s Putinem a vybudovat protiválečnou koalici.“

„Jsme si jisti, že evropští lídři a americký prezident Joe Biden nám pomohou, zavolají Putinovi a řeknou: Stop. A on přestane. Bude vás poslouchat,“ prosí v záběrech Zelenskyj francouzského lídra.

Dokument o francouzském prezidentovi s názvem Prezident, Evropa a válka, který vysílala stanice France 2, mapuje Macronovu snahu o diplomacii těsně před vypuknutím války.

Domů
Sdílet
Diskuse