Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
8. září 2022 15:44
Čas čtení 1:02

Elijah Wood a další hvězdy Pána prstenů obhajují herecké obsazení Prstenů moci

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Elijah Wood a další hvězdy Pána prstenů obhajují herecké obsazení Prstenů moci
Zdroj: Getty Images/Kevin Winter

Hvězdy LOTR se postavily na stranu nového seriálu.

Herci z Pána prstenů hájí různorodé obsazení nového seriálu společnosti Amazon Prsteny moci, který vznikl na motivy příběhů J. R. R. Tolkiena. 

Elijah Wood, který ve filmové trilogii Petera Jacksona z počátku roku 2000 hrál hobita Froda Pytlíka, zveřejnil ve středu ráno na Twitteru obrázek. Na fotografii stál vedle Dominica Monaghana (Smíška) a Billyho Boyda (Pipina). Všichni tři na sobě měli košile s ušima různých tvarů i odstínů pleti, píše Insider.

Sdělení Woodova tweetu bylo jednoznačné. „Všichni jste tu vítáni,“ napsal. O den později totožnou větu napsal na Twitter i Sean Astin, který ve filmu ztvárnil Samvěda Křepelku – tentokrát ovšem s kšiltovkou se stejným obrázkem.

Věta „všichni jste tu vítáni“ je přitom napsána v elfštině. „Merch“ vytvořil populární tvůrce na TikToku Dom Marshall. 

Středozem není celá bílá

Nový seriál Prsteny moci čelí rasistickým reakcím již od únorového oznámení obsazení, situace se ovšem ještě více vyhrotila po premiéře 1. září. Seriáloví herci dokonce podle The Guardian vydali prohlášení, v němž odsuzují rasistické urážky, s nimiž se setkali. „My, herci ze seriálu Prsteny moci, jsme naprosto solidární a stavíme se společně proti neustálému rasismu, výhrůžkám, obtěžování a zneužívání, kterému jsou někteří naši herci denně vystaveni. Odmítáme to ignorovat nebo tolerovat,“ napsali.

3. září 2022 9:56 Čas čtení 0:55 Diváci dávají seriálu Prsteny moci negativní hodnocení kvůli diverzitě. Amazon Prime zastavil recenze Diváci dávají seriálu Prsteny moci negativní hodnocení kvůli diverzitě. Amazon Prime zastavil recenze

„J. R. R. Tolkien vytvořil svět, který je z definice multikulturní. Svět, v němž se svobodné národy různých ras a kultur spojují ve společenství, aby porazily síly zla. Prsteny moci to odrážejí. Náš svět nikdy nebyl celý bílý, fantasy nikdy nebylo celé bílé, Středozem není celá bílá,“ dodali.

Domů
Sdílet
Diskuse