Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
9. září 2022 15:23
Čas čtení 1:01

VIDEO: Argentinský moderátor ohlásil úmrtí královny Alžběty II. potleskem a šampaňským ve studiu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: Argentinský moderátor ohlásil úmrtí královny Alžběty II. potleskem a šampaňským ve studiu
Zdroj: Canal 22

„Je s ní nadobro konec. Velký potlesk pro Satana za to, že si ji vzal,“ jásal argentinský moderátor.

Moderátor argentinské internetové televize Canal 22 Santiago Cúneo ve čtvrtek v živém vysílání přivítal zprávu o úmrtí britské královny Alžběty II. nadšeným potleskem, ke kterému se přidali i další hosté ve studiu. Cúneo otevřel šampaňské a zesnulou královnu zasypal nadávkami. Podle agentury TASR za své chování sklidil ostrou kritiku.

Nového krále nazval hlupákem

„Je s ní nadobro konec. Velký potlesk pro Satana za to, že si ji vzal,“ uvedl nadšeně argentinský moderátor. Britské monarchii nevybíraným slovníkem vyčítal její koloniální minulost. V potlesku se k němu připojili i někteří další lidé ve studiu. Nového krále a syna Alžběty II. Charlese pak Cúneo nazval hlupákem.

„Představte si, co se teď může stát. Konečně znovu získáme Malvíny,“ řekl na závěr moderátor. Odkazoval tak na souostroví Falklandy (Malvíny) v jižním Atlantiku, o které v roce 1982 svedla Británie s Argentinou ozbrojený konflikt.

Moderátorovo chování lidé na sociálních sítích odsoudili. „Mluví čím dál víc, jako by byl v deliriu,“ napsal jeden z komentujících. „Nevím, kdo je horší, jestli Cúneo, nebo ti hlupáci, kteří začali tleskat,“ doplnil další.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Většina světa sice kvůli úmrtí britské královny truchlí, někteří lidé ji ale vnímali jako symbol útlaku obrovskou monarchií. Na internetu se například objevilo video irských tanečníků, kteří před oficiálním londýnským sídlem britského panovníka, Buckinghamským palácem, tančili na písničku „Another One Bites the Dust“ od skupiny Queen. 

Další lidé na internetu vzpomínali na miliony lidí napříč celou planetou, od Afriky přes Asii až po Evropu, kteří trpěli pod tvrdou rukou britského imperialismu.

Domů
Sdílet
Diskuse