Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
11. září 2022 9:16
Čas čtení 0:48

Předpověď počasí: V týdnu se oteplí na 24 stupňů, déšť ale bude postupně sílit

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Předpověď počasí: V týdnu se oteplí na 24 stupňů, déšť ale bude postupně sílit
Zdroj: Rawpixel/volně k užití

Vyplývá to z týdenní předpovědi ČHMÚ.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal tradiční předpověď počasí na následující týden. Podle výhledu meteorologů bude začátek týdne ve znamení teplot nad dvacet stupňů Celsia. Ojediněle ale stále hrozí přeháňky, které postupně zasáhnou celé území.

Nejtepleji bude uprostřed týdne

Pondělní počasí dá zapomenout víkendovému chladu a dešti. Na většině území bude polojasno až jasno. Přeháňky hrozí jen místy na severovýchodě, jinde pouze ojediněle. V noci může rtuť teploměru klesnout k sedmi stupňům, přes den by měla vystoupat až ke třiadvaceti.

Podobná obloha i teploty nás čekají v úterý, od západu se ale bude postupně zatahovat a později večer v Čechách se místy objeví přeháňky nebo slabý déšť.

Ve středu už bude zataženo a oblačno a pršet bude na většině území. Teploty se budou pohybovat v rozmezí osmnácti a dvaadvaceti stupňů, na jihu by při snížené oblačnosti mohlo být i dvacet čtyři. Srážky a zatažená obloha odstartují také čtvrteční den, i když od severozápadu budou postupně ubývat.

14. července 2023 12:30 Čas čtení 3:03 Přehledně: Jak zvládnout horka? Teploty se v Česku o víkendu přiblíží čtyřiceti stupňům Přehledně: Jak zvládnout horka? Teploty se v Česku o víkendu přiblíží čtyřiceti stupňům

Předpověď počasí na následující víkendové dny je zatím nejistá, ČHMÚ očekává nadále proměnlivé počasí. Čeká nás proměnlivá oblačnost a opět místy přeháňky, které by mohly být četnější v horských oblastech. Teploty už tak příznivé jako v týdnu nebudou, nejvýše by mělo být dvacet stupňů. 

Domů
Sdílet
Diskuse