Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
11. září 2022 10:27
Čas čtení 0:55

Lidé se prý stydí čerpat pomoc od státu, vláda to chce změnit. Představí novou kampaň, vidět bude všude

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Lidé se prý stydí čerpat pomoc od státu, vláda to chce změnit. Představí novou kampaň, vidět bude všude
Zdroj: Úřad vlády ČR

Za kampaní stojí oddělení strategické komunikace Úřadu vlády.

Vláda Petra Fialy (ODS) uvede v pondělí novou kampaň, která má občanům představit základní formy vládní pomoci a zjednodušit cestu k jejich využívání. Připravilo ji oddělení strategické komunikace a objeví se nejen v médiích, ale i na mnoha místech po celém Česku. Úřad vlády o tom informoval na webu.

Tři hlavní pilíře pomoci

„Občané často bohužel nečerpají pomoc, kterou jim stát nabízí. Důvodů je hned několik. Nevědí, na jakou pomoc mají nárok, netuší, že pomoc existuje, stydí se za to, že by pomoc měli využít, nebo se obávají administrativní náročnosti. V tom všem by jim měla informační kampaň pomoci,“stojí v tiskové zprávě.

Ukázka vizuálu nové kampaně české vlády.
Ukázka vizuálu nové kampaně české vlády. Zdroj: Vláda ČR

Kampaň se zaměřuje na překonání ostychu z čerpání pomoci a představuje tři hlavní pilíře vládního programu – příspěvek 5 000 Kč na dítě, příspěvek na bydlení a základní pomoc se snížením cen energií. Kromě toho si od kampaně vláda slibuje podporu online komunikace mezi občanem a státem a posílení důvěry v instituce. Pomoci má také nová verze webu Deštník proti drahotě, tedy jakéhosi hlavního rozcestníku pomoci, který kabinet spustil už v květnu.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Kampaň proběhne od 12. září do 31. října. „Bude zahrnovat TV i rádiové spoty, bigboardy, citylighty, rámečky v MHD, variopostery, bus polepy, reklamu v tisku a v online médiích, jako jsou brandingy a bannery na zpravodajských portálech, a videa na YouTube,“ vypočítal Úřad vlády. Rozpočet byl 30 milionů korun, finálně vysoutěžená cena včetně kompletní produkce činí 24,5 milionu korun.

Domů
Sdílet
Diskuse