Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková ČTK
15. září 2022 11:22
Čas čtení 0:55

Na Šumpersku proti sobě jely dva vlaky. Zastavily jen několik desítek metrů od sebe

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Na Šumpersku proti sobě jely dva vlaky. Zastavily jen několik desítek metrů od sebe
Zdroj: Max Pixel/volně k užití

Na hlavním železničním koridoru u Zábřehu na Šumpersku proti sobě ve čtvrtek dopoledne jely na jedné koleji souprava pendolina a osobní vlak.

Vlaky zastavily jen několik desítek metrů od sebe, řekl ČTK mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Doprava byla kvůli vyšetřování na koridoru zastavena, od 10:00 je provoz obnoven po jedné traťové koleji, uvedly České dráhy. Vlaky nabírají zpoždění.

Vlaky se proti sobě ocitly na jedné koleji na hlavním železničním koridoru mezi Olomoucí a Prahou v úseku mezi Krasíkovem a Hoštejnem. „Dnes v 08:46 došlo k nezajištěné jízdě vlaku pendolino jedoucího z Bohumína do Františkových Lázní a osobního vlaku, který jel z České Třebové do Zábřehu na Moravě. Podle informací, které máme, vlaky zastavily několik desítek metrů od sebe,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Drápal.

Podle informací serveru zDopravy zastavily vlaky zhruba 50 metrů od sebe. Událost je v současné době v šetření. Podle mluvčí Správy železnic Nely Eberl Friebové se prověřuje i způsob řízení drážní dopravy zaměstnance Správy železnic.

Kdo chybu způsobil, není podle Drápala zatím zřejmé. „Zatím se to nedá říci, kolegové míří na místo mimořádné události a budou provádět vlastní šetření. V tuto chvíli se ještě nedá říci, kde je příčina,“ doplnil.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Provoz na trati byl přerušen, na stránkách Českých drah je jako důvod uvedena dopravní závada. V 10:00 byl provoz v omezeném rozsahu obnoven. „Provoz mezi stanicemi Zábřeh na Moravě a Rudoltice je zajištěn po jedné ze dvou traťových kolejí, za místem omezení lze očekávat navýšení zpoždění o pět až 25 minut,“ uvedly dráhy. Některé vlaky dosahují již hodinového zpoždění.

Domů
Sdílet
Diskuse