Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
17. září 2022 10:30
Čas čtení 1:09

David Beckham se rozloučil s královnou Alžbětou II. V řadě s lidmi stál 12 hodin

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
David Beckham se rozloučil s královnou Alžbětou II. V řadě s lidmi stál 12 hodin
Zdroj: TASR/AP

Bývalý kapitán anglické fotbalové reprezentace se seřadil se všemi ostatními, kteří se přišli rozloučit s královnou Alžbětou II. do Westminsterského sálu v Londýně.

Bývalý fotbalista a kapitán anglické reprezentace David Beckham se v pátek rozloučil spolu s širokou veřejností s královnou Alžbětou II. Aby mohl vzdát hold, stál v řadě do Westminsterského sálu v Londýně 12 hodin. Jeho přítomnost postupem času vyvolala menší poprask a zájem nejen čekajících, ale i médií. Vše se ale mimo několika fotografií a rozhovorů odehrálo v poklidu, informuje BBC.

14. září 2022 10:05 Čas čtení 0:56 Rakev s královnou bude převezena z Buckinghamského paláce do Westminsteru. Truchlících jsou desítky tisíc Rakev s královnou bude převezena z Buckinghamského paláce do Westminsteru. Truchlících jsou desítky tisíc

Beckham, jenž od královny Alžběty II. získal v roce 2003 Řád britského impéria za mimořádnou službu anglickému fotbalu, si stejně jako všichni ostatní, kteří přišli vzdát poslední hold zesnulé panovnici, vystál řadu před Westminsterským sálem v Londýně.

Minulý týden jsme informovali o tom, že rakev s královnou Alžbětou II. byla do středy uložena v hudebním sále Buckinghamského paláce. Během té doby se s ní rozloučila královská rodina. Poté byla rakev v čele smutečního procesí odnesena do Westminsterského sálu, kde zůstane čtyři dny, tedy do neděle.

beckham
Zdroj: TASR/AP

V rozhovoru pro SkySports Beckham uvedl, že v řadě stál 12 hodin. „Nejdůležitějším okamžikem bylo pro mě získat OBE (Řád britského impéria, pozn. red.). Tehdy jsem vzal s sebou i své prarodiče, kteří byli velcí monarchisté. Měl jsem štěstí, že jsem mohl zažít pár podobných okamžiků a být v blízkosti Jejího Veličenstva. Je to smutný den, ale den, na který se nezapomíná,“ řekl.

Svou přítomností vzbudil oblíbený fotbalista, jenž skoro celou svou kariéru v Anglii hrál za Manchester United, poměrně poprask. Lidé se za ním chodili i fotit. Beckham však vzal veškerou publicitu s úsměvem. „Čekáme tu, pijeme kávu, jíme Pringles, sendviče,“ popisoval pro BBC, jakým způsobem trávili čas s ostatními truchlícími. Reportérka se jej poté zeptala, jak je na tom Beckham s koleny po tom dlouhém stání, jelikož s nimi míval problémy. „Kolena jsou v pořádku, problémem jsou záda. A chodidla,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse