Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vojtěch Vanda
17. září 2022 14:27
Čas čtení 2:29

Babiš nazval Fialu zbabělcem, prý se mu vyhýbá. „Nehodlám být součástí jeho hybridní prezidentské kampaně,“ odpověděl premiér

Kategorie:
Politika
Uložit Uložené
Babiš nazval Fialu zbabělcem, prý se mu vyhýbá. „Nehodlám být součástí jeho hybridní prezidentské kampaně,“ odpověděl premiér
Zdroj: TASR/AP

Andrej Babiš (ANO) se v sobotu dopoledne pustil skrze sociální sítě do premiéra Petra Fialy (ODS). Podle něj je zbabělec, který se bojí jít do debaty s opozicí. Fiala na to záhy reagoval.

Andrej Babiš (ANO) znovu víří vody. V sobotu dopoledne nazval premiéra Petra Fialu (ODS) na sociálních sítích „zbabělcem“, jelikož s ním nechce vystoupit v televizní debatě. Fiala se proti podobnému nálepkování ohradil, odsoudil jej a uvedl, že je to lež. Zároveň dodal, že nechce být součástí jeho „hybridní prezidentské kampaně“, kterou dle svého názoru podstupuje objížděním obcí pod záminkou komunálních voleb.

14. září 2022 15:44 Čas čtení 1:05 Andrej Babiš mladší bude v pátek vypovídat u soudu, potvrdil Šott Andrej Babiš mladší bude v pátek vypovídat u soudu, potvrdil Šott

„Je hrozné, když premiér neřídí svoje ministry, každý týden říká něco jiného a neštítí se lidem lhát. Ale horší je, že se chová jak zbabělec. A toho pocitu se po událostech posledních dní bohužel nemůžu zbavit,“ začal svůj příspěvek na Facebooku Babiš. Bývalý premiér takto usuzoval proto, že se v posledních několika měsících nepotkal s Fialou v rámci televizní debaty.

„Na Primě jsem musel zrušit v březnu jeden náš televizní duel kvůli své nečekané hospitalizaci. A od té chvíle se mi pan premiér Fiala vyhýbá jako čert kříži,“ napsal s tím, že další setkání Fiala odmítl a místo toho si domluvil pravidelný pořad, kde bude sám jen s moderátorem. Teď mu Babiš vyčetl i to, že se nezúčastní nedělní předvolební debaty, jelikož místo prezidenta Zemana odlétá do Anglie kvůli pohřbu královny Alžběty II. Pohřeb se koná v pondělí ráno.

„Mohl letět hned po skončení debaty ještě v neděli v noci nebo brzy ráno. Já bych to tak udělal. On ne. No, a tak nejdu ani já, ani pan Okamura a celé se to Primě sesypalo,“ uvedl s tím, že se podle něj premiér bojí otázek opozice. Místo toho prý vystoupí s projevem o zastropování cen energií v České televizi v hlavním vysílacím čase před volbami, což se Babišovi také nelíbí.

Fiala: Chápu, že se Babiš cítí být důležitější než britský král

Odpověď od českého premiéra přišla prakticky okamžitě. „Andrej Babiš mne dnes označil za zbabělce. Prý se s ním bojím jít do debaty,“ uvedl. „Nálepkovat a urážet protivníky není můj styl. Otravuje to politiku i celou společnost. A Andrej Babiš to dobře ví, a proto to dělá. Je to ostatně jedna ze základních charakteristik populismu. Tou další je lež. I s tou umí Andrej Babiš dobře pracovat. A dělá to i dnes,“ pokračoval.

25. dubna 2024 15:00 Čas čtení 3:53 „Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují „Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují

Fiala uvedl, že již dříve řekl, že s Babišem do debaty půjde pouze v případě, pokud jasně uvede, že se nechystá kandidovat na prezidenta. „Nehodlám totiž být součástí jeho hybridní prezidentské kampaně, kdy například pod záminkou komunálních voleb objíždí i obce, kde jeho hnutí nemá žádnou kandidátku,“ zmínil.

Dále vysvětlil, proč odvolal nedělní debatu. „Předvolební debata není duel. Účast v nedělní večerní debatě na TV Prima jsem bohužel musel zrušit, neboť odlétám v zastoupení prezidenta na pohřeb královny Alžběty II. Součástí programu je v neděli večer akce v Buckinghamském paláci na pozvání nového krále Karla III.,“ dodal s tím, že jej nepřekvapuje, že se Babiš cítí důležitější než britský král.

„Určitě by na mém místě ignoroval zájmy České republiky a šel by raději diskutovat s Tomiem Okamurou na Primu. A králi by asi poslal SMS nebo by mu rovnou brnknul. Má přece na každého číslo,“ dodal.

Co se projevu týče, i ten prý musel předtočit. V jeho rámci se chystá vysvětlit veškeré zastropování cen včetně dalších kroků vlády k potlačení energetické krize. „Ať se to Andreji Babišovi líbí, nebo ne. Ať mne uráží, nebo kolem toho šíří nepravdy. Jsem zvyklý a nijak mi to nebrání pracovat tak, jak si myslím, že to je nejlepší pro naši republiku,“ dodal.

21. dubna 2024 9:00 Čas čtení 11:08 Sabina P. žije v New Yorku, kde se živí jako modelka. „Sociální sítě modeling změnily. Přehlídky už nejsou za tisíc dolarů,“ říká Sabina P. žije v New Yorku, kde se živí jako modelka. „Sociální sítě modeling změnily. Přehlídky už nejsou za tisíc dolarů,“ říká

Andrej Babiš se v poslední době nedostává do médií kvůli svým politickým výsledkům, ale kvůli soudnímu líčení, které momentálně probíhá. Čelí totiž obviněním kvůli podvodům v souvislosti s Farmou Čapí hnízdo. REFRESHER byl v soudní síni během prvního dne stání, fotoreportáž z místa si můžeš prohlédnout zde.

Domů
Sdílet
Diskuse