Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
17. září 2022 v 14:27
Čas čtení 2:29

Babiš nazval Fialu zbabělcem, prý se mu vyhýbá. „Nehodlám být součástí jeho hybridní prezidentské kampaně,“ odpověděl premiér

Kategorie:
Politika
Uložit Uložené
Babiš nazval Fialu zbabělcem, prý se mu vyhýbá. „Nehodlám být součástí jeho hybridní prezidentské kampaně,“ odpověděl premiér
Zdroj: TASR/AP

Andrej Babiš (ANO) se v sobotu dopoledne pustil skrze sociální sítě do premiéra Petra Fialy (ODS). Podle něj je zbabělec, který se bojí jít do debaty s opozicí. Fiala na to záhy reagoval.

Andrej Babiš (ANO) znovu víří vody. V sobotu dopoledne nazval premiéra Petra Fialu (ODS) na sociálních sítích „zbabělcem“, jelikož s ním nechce vystoupit v televizní debatě. Fiala se proti podobnému nálepkování ohradil, odsoudil jej a uvedl, že je to lež. Zároveň dodal, že nechce být součástí jeho „hybridní prezidentské kampaně“, kterou dle svého názoru podstupuje objížděním obcí pod záminkou komunálních voleb.

14. září 2022 v 15:44 Čas čtení 1:05 Andrej Babiš mladší bude v pátek vypovídat u soudu, potvrdil Šott Andrej Babiš mladší bude v pátek vypovídat u soudu, potvrdil Šott

„Je hrozné, když premiér neřídí svoje ministry, každý týden říká něco jiného a neštítí se lidem lhát. Ale horší je, že se chová jak zbabělec. A toho pocitu se po událostech posledních dní bohužel nemůžu zbavit,“ začal svůj příspěvek na Facebooku Babiš. Bývalý premiér takto usuzoval proto, že se v posledních několika měsících nepotkal s Fialou v rámci televizní debaty.

„Na Primě jsem musel zrušit v březnu jeden náš televizní duel kvůli své nečekané hospitalizaci. A od té chvíle se mi pan premiér Fiala vyhýbá jako čert kříži,“ napsal s tím, že další setkání Fiala odmítl a místo toho si domluvil pravidelný pořad, kde bude sám jen s moderátorem. Teď mu Babiš vyčetl i to, že se nezúčastní nedělní předvolební debaty, jelikož místo prezidenta Zemana odlétá do Anglie kvůli pohřbu královny Alžběty II. Pohřeb se koná v pondělí ráno.

„Mohl letět hned po skončení debaty ještě v neděli v noci nebo brzy ráno. Já bych to tak udělal. On ne. No, a tak nejdu ani já, ani pan Okamura a celé se to Primě sesypalo,“ uvedl s tím, že se podle něj premiér bojí otázek opozice. Místo toho prý vystoupí s projevem o zastropování cen energií v České televizi v hlavním vysílacím čase před volbami, což se Babišovi také nelíbí.

Fiala: Chápu, že se Babiš cítí být důležitější než britský král

Odpověď od českého premiéra přišla prakticky okamžitě. „Andrej Babiš mne dnes označil za zbabělce. Prý se s ním bojím jít do debaty,“ uvedl. „Nálepkovat a urážet protivníky není můj styl. Otravuje to politiku i celou společnost. A Andrej Babiš to dobře ví, a proto to dělá. Je to ostatně jedna ze základních charakteristik populismu. Tou další je lež. I s tou umí Andrej Babiš dobře pracovat. A dělá to i dnes,“ pokračoval.

25. července 2024 v 7:00 Čas čtení 5:15 Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda

Fiala uvedl, že již dříve řekl, že s Babišem do debaty půjde pouze v případě, pokud jasně uvede, že se nechystá kandidovat na prezidenta. „Nehodlám totiž být součástí jeho hybridní prezidentské kampaně, kdy například pod záminkou komunálních voleb objíždí i obce, kde jeho hnutí nemá žádnou kandidátku,“ zmínil.

Dále vysvětlil, proč odvolal nedělní debatu. „Předvolební debata není duel. Účast v nedělní večerní debatě na TV Prima jsem bohužel musel zrušit, neboť odlétám v zastoupení prezidenta na pohřeb královny Alžběty II. Součástí programu je v neděli večer akce v Buckinghamském paláci na pozvání nového krále Karla III.,“ dodal s tím, že jej nepřekvapuje, že se Babiš cítí důležitější než britský král.

„Určitě by na mém místě ignoroval zájmy České republiky a šel by raději diskutovat s Tomiem Okamurou na Primu. A králi by asi poslal SMS nebo by mu rovnou brnknul. Má přece na každého číslo,“ dodal.

Co se projevu týče, i ten prý musel předtočit. V jeho rámci se chystá vysvětlit veškeré zastropování cen včetně dalších kroků vlády k potlačení energetické krize. „Ať se to Andreji Babišovi líbí, nebo ne. Ať mne uráží, nebo kolem toho šíří nepravdy. Jsem zvyklý a nijak mi to nebrání pracovat tak, jak si myslím, že to je nejlepší pro naši republiku,“ dodal.

21. července 2024 v 8:00 Čas čtení 4:11 Móda z metra: Co nosí mladí lidé z Prahy během horkých letních dnů? Móda z metra: Co nosí mladí lidé z Prahy během horkých letních dnů?

Andrej Babiš se v poslední době nedostává do médií kvůli svým politickým výsledkům, ale kvůli soudnímu líčení, které momentálně probíhá. Čelí totiž obviněním kvůli podvodům v souvislosti s Farmou Čapí hnízdo. REFRESHER byl v soudní síni během prvního dne stání, fotoreportáž z místa si můžeš prohlédnout zde.

Domů
Sdílet
Diskuse