Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
21. září 2022 20:44
Čas čtení 0:48

Polévání pivem a močí, vytrhávání sedaček. Fanoušci Slavie měli způsobit na stadionu Viktorky škodu přesahující 200 tisíc

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Polévání pivem a močí, vytrhávání sedaček. Fanoušci Slavie měli způsobit na stadionu Viktorky škodu přesahující 200 tisíc
Zdroj: FC Viktoria Plzeň

Stadion FC Viktoria Plzeň zůstal po nedělním ligovém utkání se Slavií v nevábném stavu.

Přestože Viktorka v neděli proti Slavii vyhrála 3:0, radost plzeňskému klubu zkazili neukáznění fanoušci hostů. Kromě toho, že měli po ostatních návštěvnících házet kelímky s pivem a močí, používat pyrotechniku a vytrhávat sedačky, chystali prý také podpálit celý sektor. Měli shromažďovat a rozmisťovat role toaletního papíru a následně je a další hořlavé materiály opravdu začít zapalovat.

„Vznikla vážná situace a hrozilo vážné ohrožení zdraví návštěvníků a poničení stadionu. K zásahu nedošlo jen díky rychlé reakci a zásahu hasičů (po zasahujícím hasiči na žebříku byly házeny sedačky),“ napsali zástupci FC Viktorie Plzeň na svých webových stránkách.

FC Viktoria PlzeňFC Viktoria PlzeňFC Viktoria PlzeňFC Viktoria Plzeň
Zobrazit galerii
(4)

K nekázni se fanoušci uchýlili i přesto, že klub zvýšil bezpečnostní opatření. Došlo například ke zvýšení osobních prohlídek před vstupem, jejichž součástí je i prohledání obuvi. Klub tak podle svých slov reagoval na zkušenosti z minulosti. Zpřísněné prohlídky ale neodhalily všechna rizika – hostující fanoušci se například hned v úvodu nedělního utkání pokusili prorazit protipožární dveře, kterými by se dostali do sektorů určených pro domácí příznivce.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Celkové škody v sektoru hostů vyčíslil plzeňský klub na sumu přesahující 200 tisíc Kč. „Na základě těchto nezpochybnitelných důkazů se klub rozhodl podat trestní oznámení na neznámého pachatele, aby bylo možné následně vymáhat uhrazení vzniklých škod,“ uvádí se v závěru prohlášení. 

Domů
Sdílet
Diskuse