Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
26. září 2022 11:45
Čas čtení 0:40

Volby 2022: Podívej se na výsledky voleb ve své obci

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Volby 2022: Podívej se na výsledky voleb ve své obci
Zdroj: TASR/Marko Erd

Takto dopadly letošní volby do zastupitelstev.

Volby do zastupitelstev obcí jsou definitivně za námi. V sobotu se ve 14 hodin uzavřely volební místnosti a začaly se sčítat hlasy. Většinu krajských měst ovládlo hnutí ANO, v Praze zvítězila koalice SPOLU.

Volební účast byla 46,07 %, což je o necelé procento méně než v minulých komunálních volbách v roce 2018. Většinu mandátů obsadili muži (71 %), ženy budou obyvatele svých měst a obcí zastupovat ze 29 %. Průměrný věk kandidátů a kandidátek se pohybuje okolo sedmačtyřiceti let.

Jak dopadly volby u mě?

Nejstaršímu kandidátovi je osmaosmdesát let a osmnáctiletých zastupitelů je v celé zemi jedenáct. Nejmladší zastupitelstvo si lidé zvolili v obci Honbice v okrese Chrudim. Průměrný věk zastupitelů je 29,5 roku. Naopak nejstarší zastupitelé jsou v obci Všepadly na Domažlicku (71,5 roku).

Anketa:
Líbí se ti, jak volby dopadly?
Jsem spokojen*a!
Absolutně se mi to nelíbí.
Je mi to jedno.
Jsem spokojen*a!
38 %
Absolutně se mi to nelíbí.
41 %
Je mi to jedno.
21 %

Čistě ženské zastupitelstvo mají v obci Počepice na Příbramsku, Biřkově na Klatovsku, Jestřábí na Semilsku a Okarci na Třebíčsku. Naopak ryze mužské zastupitelstvo je ve 423 obcích. Pokud tě zajímá, jak dopadly volby ve tvé obci, zjistíš to na portálu volby.cz nebo kliknutím na tlačítko níže.

Domů
Sdílet
Diskuse