Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. září 2022 19:30
Čas čtení 0:59
Dominik Vetrák

House of the Dragon pokračuje famózní šestou epizodou. Jak se povedl časový skok o 10 let?

House of the Dragon pokračuje famózní šestou epizodou. Jak se povedl časový skok o 10 let?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY HBO SERIÁLY HOUSE OF THE DRAGON NOVÉ SERIÁLY
Uložit Uložené

Hodnotíme nejnovější část skvělého seriálu House of the Dragon.

House of the Dragon pokračuje v nastoleném trendu vydávání jedné famózní epizody za druhou. Nejnovější, v pořadí šestá část znamenala pro seriál velkou změnu. V ději jsme se totiž posunuli o deset let a u několika postav se změnilo herecké obsazení. Milly Alcock, která hrála Rhaenyru, vystřídali (nebinární osoba) Emma D'Arcy.

Přirozeně, že jejich talent budeme moci posoudit až po delší době na obrazovce, ale už v šesté epizodě ukázali několik úžasných momentů. Ještě více nás těší Olivia Cooke, která v roli Alicent nahradila Emily Carey. Cooke během jediné epizody dokázala podat výraznější a lepší herecký výkon, než jaký se podařil její předchůdkyni ve všech předešlých částech.

Doporučeno
Kdo se stane králem v House of the Dragon? Takto skončí seriál podle knih Kdo se stane králem v House of the Dragon? Takto skončí seriál podle knih 25. září 2022 14:30

Nového herce dostala i postava Laenora Velaryona, kterého hraje John MacMillan. Herecké výkony nejsou zdaleka to jediné, co můžeme v nové epizodě pochválit. Tvůrcům se až překvapivě dobře podařilo zakomponovat 10letý časový skok do dramatizace celého děje.

House of the dragon
Zdroj: HBO

Konfliktní vztah mezi Alicent a Rhaenyrou působí přirozeně. Napětí mezi nimi vnímáme i bez bezprostředního střetu těchto dvou postav. 

Šestá část měla i nesmírně zajímavý příběh věnující se dětem Rhaenyry a Alicent a dočkali jsme se hned několika dějových překvapení a zvratů. Na jedné straně je to dobře, protože si v příběhu nemůžeme být ničím jisti a tvůrci nás neustále překvapují.

Na straně druhé si s některými postavami nedokážeme vytvořit dostatečně silný vztah, jelikož se na obrazovce dlouho neohřejí a už se opět posouváme v čase dopředu. Vzhledem ke struktuře příběhu to však není žádné překvapení a divácká očekávání se tomu musí přizpůsobit.

House of the dragon
Zdroj: HBO
Domů
Sdílet
Diskuse