Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
28. září 2022 14:15
Čas čtení 1:20

Nenechal jsem se očkovat proti covidu a přišel jsem o stomilionový kontrakt, tvrdí basketbalista Kyrie Irving

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Nenechal jsem se očkovat proti covidu a přišel jsem o stomilionový kontrakt, tvrdí basketbalista Kyrie Irving
Zdroj: Getty Images

„Cítil jsem, jako by mi dávali ultimátum. Jako by to, jestli budu, nebo nebudu mít smlouvu a jestli můžu hrát, záviselo jen na tom, jestli jsem očkovaný, nebo ne,“ uvedl mistr světa a olympijský vítěz.

Americký basketbalista Kyrie Irving uvedl, že kvůli svému rozhodnutí nenechat se očkovat proti onemocnění covid-19 přišel o možnost prodloužení smlouvy s Brooklyn Nets, které by mu vyneslo sto milionů dolarů. 

Tým se proti Irvingovým slovům ohradil

„Protože jsem se rozhodl neočkovat, přišel jsem o čtyřletou smlouvu na více než sto milionů dolarů,“řekl podle BBC vítěz NBA z roku 2016. Kvůli rozhodnutí státu New York, které zakazovalo hrát neočkovaným lidem ve vnitřních prostorách, navíc Irving nemohl až do konce března nastoupit do některých domácích zápasů. Venkovní zápasy pak závisely na opatření jednotlivých států. „Buď jsem se mohl nechat očkovat a získat smlouvu, nebo se neočkovat a žít v nejistotě ohledně budoucnosti a možnosti, že přijdu o práci,“dodal.

Olympijský vítěz a mistr světa prý doufal, že lukrativní smlouvu vyřeší ještě před startem sezóny v roce 2021. K domluvě nakonec nedošlo. „Cítil jsem, jako by mi dávali ultimátum. Jako by to, jestli budu, nebo nebudu mít smlouvu a jestli můžu hrát, záviselo jen na tom, jestli jsem očkovaný, nebo ne,“ uvedl Irving. 

Generální ředitel Nets Sean Marks popřel, že by klub dával hráči jakékoli ultimátum. „My žádná ultimáta nedáváme. Chceme jen lidi, kteří jsou zodpovědní a spolehliví. Nikomu nedáváme ultimátum, aby se očkoval. To je čistě osobní volba,“ uvedl.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Nejde o jediný sportovní příběh, který proběhl médii v souvislosti s nezájmem o očkování. Více pozornosti přitáhl názor tenisty Novaka Djokoviče. Ten tvrdil, že by raději přišel o všechny turnaje, než by se nechal očkovat. Srb vysvětloval, že není odpůrcem očkování a že byl v dětství několikrát očkován proti různým nemocem. Je podle něj ale důležité mít svobodu rozhodnout si o tom, co si člověk nechá do těla aplikovat. Přišel tak třeba o grandslamové Australian Open. Ze země ho dokonce museli deportovat. 

Zpět
Sdílet
Diskuse