Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
30. září 2022 10:38
Čas čtení 0:30

Kde rostou houby v září: Podívej se na mapu výskytu hub v ČR

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Kde rostou houby v září: Podívej se na mapu výskytu hub v ČR
Zdroj: Flickr/Visit Estonia/volně k užití

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) aktualizoval svou mapu pro výskyt hub.

Česko zůstává na konci září rájem pro milovníky sbírání hub. Český hydrometeorologický ústav ve čtvrtek aktualizoval speciální mapu, díky které zjistíš, kde jsou ta nejvhodnější místa k houbaření. 

Podle aktuální mapy zůstávají nejlepší místa pro houbaření v pohraničních oblastech Česka. Na své si tak přijdou houbaři třeba v okrajových částech Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého nebo Libereckého kraje. Velmi velká pravděpodobnost růstu hub zůstává ve Zlínském kraji. Houbařské žně naopak skončily třeba na Vysočině. 

Aktuální mapa pravděpodobnosti růstu hub v Česku.
Aktuální mapa pravděpodobnosti růstu hub v Česku. Zdroj: ČHMÚ/volně k užití

Pokud tedy plánuješ vyrazit na houby, je ideální čas. S koncem září totiž pomalu končí i ideální houbařská sezóna. Než vezmeš košík a vyrazíš do lesa, vyzkoušej si náš houbařský kvíz, ať víš, jak moc se v houbách (ne)vyznáš. Které nejedlé či jedovaté houby lidé často zaměňují a vystavují se tak nebezpečí, zjistíš tady.

Zpět
Sdílet
Diskuse