Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Martin Adam Pavlík
30. září 2022 14:23
Čas čtení 0:42

Na protestech v Íránu byla zastřelena 23letá tiktokerka Hadis Najafi

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Na protestech v Íránu byla zastřelena 23letá tiktokerka Hadis Najafi
Zdroj: Wikimedia Commons/Darafsh

Napjatá situace v Íránu se nadále zhoršuje. Protesty začaly po úmrtí mladé ženy zadržené kvůli špatně uvázanému hidžábu.

Minulý týden jsme informovali o rozsáhlých protestech v Íránu, které začaly v důsledku smrti dvaadvacetileté Mahsy Amini. Zemřela po zadržení mravnostní policií v Teheránu. Demonstrace si vyžádaly desítky obětí. 

Jednou z nich je 23letá tiktokerka Hadis Najafi, která byla zastřelena poté, co se připojila k protestům ve svém rodném městě Karadž. Právě tam aktivisté vedli kampaň proti povinnosti nosit na veřejnosti hidžáb, informuje portál Sky News.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa HADIS NAJAFI (@hadisnajafi78)

Nošení hidžábu je povinné pro všechny ženy bez ohledu na náboženství nebo národnost. Najafi otevřeně bojovala za to, aby každý nosil to, co chce. 

Pracovala jako pokladní v restauraci a měla zálibu ve sdílení módních příspěvků na svém Instagramu.

„Je to něco, co jsme tu od roku 2009 po sporných prezidentských volbách neměli. I tehdy zemi zachvátily poměrně masivní protesty, které byly nakonec účinně potlačeny pořádkovými silami a bezpečnostními sbory země, což se může stát i v tomto případě,“ řekl nám o probíhajících protestech politolog z Masarykovy univerzity Josef Kraus.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa HADIS NAJAFI (@hadisnajafi78)

Domů
Sdílet
Diskuse