Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ema Stanovská TASR
1. října 2022 11:37
Čas čtení 0:43

KLDR vypálila dvě balistické rakety do Japonského moře

Kategorie:
News
Uložit Uložené
KLDR vypálila dvě balistické rakety do Japonského moře
Zdroj: TASR/AP

Uvedla to dnes japonská pobřežní stráž s odvoláním na ministerstvo obrany.

Severní Korea v sobotu vystřelila dvě neidentifikované balistické rakety do Japonského moře, uvedla japonská pobřežní stráž s odvoláním na ministerstvo obrany. Informuje o tom TASR.


Japonská veřejnoprávní televize NHK informovala, že rakety pravděpodobně dopadly mimo výlučnou hospodářskou zónu Japonska, přičemž se odvolala na nejmenované vládní zdroje.

Hlášení o první odpálené raketě podala pobřežní stráž v 6:47 místního času. Krátce po sedmé hodině ohlásila odpálení druhé střely.

9. září 2022 8:00 Čas čtení 1:18 Severní Korea se prohlásila za stát s jadernými zbraněmi Severní Korea se prohlásila za stát s jadernými zbraněmi

Odpálila již čtvrtou raketu

Severní Korea tak odpálila již čtvrtou raketu během tohoto týdne. K prvnímu odstřelu došlo před čtvrteční návštěvou americké viceprezidentky Kamaly Harris v Jižní Koreji, k druhému několik hodin po jejím odchodu ze země.


Jižní Korea, Japonsko a USA následně v pátek zorganizovaly třístranná protiponorková cvičení ve Východním moři. Cvičení se uskutečnilo poté, co jihokorejští představitelé během uplynulého víkendu upozornili, že Pchjongjang by se mohl připravovat na odpálení balistické rakety z ponorky.

Parlament Severní Koreje schválil začátkem září zákon, který zemi umožňuje provést preventivní jaderný útok a prohlašuje za „nezvratný“ její statut jaderné mocnosti. Země umožní provést automaticky preventivní jaderný útok a „okamžitě zničit nepřátelské síly“, pokud cizí země představuje bezprostřední hrozbu.

Domů
Sdílet
Diskuse