Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
1. října 2022 15:29
Čas čtení 1:00

Daniela Kovářová se stala senátorkou. Sexuální obtěžování považuje za přirozenou věc a chce bojovat za „normální svět“

Kategorie:
Politika
Uložit Uložené
Daniela Kovářová se stala senátorkou. Sexuální obtěžování považuje za přirozenou věc a chce bojovat za „normální svět“
Zdroj: AK Daniela Kovářová/volně k užití

Daniela Kovářová získala podporu voličů a v Plzni vyhrála boj o Senát.

Bývalá ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová (BEZPP za NK) uspěla ve volbách do Senátu. V Plzni porazila svého oponenta Karla Naxeru z TOP 09. Pro Kovářovou, která se označuje za „bojovnici za normální svět“, hlasovalo v druhém kole senátních voleb 54,06 % voličů. Naxera získal 45,93 % hlasů. Podle Českého statistického úřadu (ČSÚ) činila účast v druhém kole senátních voleb v Plzni 18,70 %.

V prvním kole senátních voleb pro Kovářovou hlasovalo 21,96 % voličů, jen o desetiny procent tak přeskočila žokeje Josefa Váňu (20,23 %), kterého nominovalo hnutí ANO. Jejím volebním mottem bylo „Chraňme normální svět“.

7. září 2022 11:56 Čas čtení 1:35 „Chci říkat, že někdo je cikán nebo černý,“ uvedla kandidátka do Senátu Daniela Kovářová „Chci říkat, že někdo je cikán nebo černý,“ uvedla kandidátka do Senátu Daniela Kovářová

Daniela Kovářová na sebe v minulosti upoutala pozornost i díky několika vyjádřením, která mezi lidmi rozvířila diskuse. „Chci říkat pravdu. Chci říkat, že někdo je cikán nebo černý, chci rodinu, kterou tvoří muž a žena,“ uvedla v debatě na TV Nova. „Chci chodit do hospody, chci si dávat tlačenku a zapíjet ji pivem. Chci si říkat svůj názor, jaký mám. Nechci, aby se vypínaly weby, nechci, aby mi mazali statusy na Facebooku,“ pokračovala.

Rozporuplné reakce vyvolalo také její prohlášení ohledně sexuálního obtěžování, které označila za „přirozené“. „Sexuální obtěžování je přirozená věc, kterou podnikali naši předkové, a kdyby ji nepodnikali, tak tady nebudeme,“ řekla v pořadu Seznamu Zpráv. Svou úvahu později rozvedla na Twitteru, kde uvedla, že kriminalizace se má týkat jen hrubých násilníků, ale pokud někdo považuje plácnutí po zadku za nevhodné, „musí si s tím poradit sám“.

1. října 2022 15:19 Čas čtení 1:14 Miloš Vystrčil porazil obžalovanou Janu Nagyovou v 2. kole voleb do Senátu Miloš Vystrčil porazil obžalovanou Janu Nagyovou v 2. kole voleb do Senátu
Domů
Sdílet
Diskuse