Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. října 2022 21:13
Čas čtení 0:56
Jakub Paulík

House of the Dragon přijde za týden s dalším časovým skokem. Co nás podle knih čeká?

House of the Dragon přijde za týden s dalším časovým skokem. Co nás podle knih čeká?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY HBO MAX HBO SERIÁLY HOUSE OF THE DRAGON
Uložit Uložené

Podívej se na to, co nás podle knih čeká v 8. části House of the Dragon.

Text obsahuje spoilery ze 7. části House of the Dragon.

Spory mezi Rhaenyrou, Alicent a jejich dětmi se po 6. epizodě, která vyšla 3. října, ještě vyhrotily. Aemon sice přišel o oko, ale získal gigantického draka Vhagara a Rhaenyra ztratila manžela, ale krátce nato se provdala za svého strýce Daemona Targaryena.

Podle upoutávky se děj House of the Dragon přesune o několik let dopředu. Děti Rhaenyry (Jaceyrys, Lucerys a Joffrey), stejně jako děti Alicent (Aemond, Aegon a Helaena) značně dospěly.

Zdravotní stav krále Viseryse I. se ještě zhoršil a toho zneužívá jeho pobočník Otto Hightower, který udělá vše pro to, aby se na trůn dostal Aegon, a ne Rhaenyra.

Pokud chceš vědět, co můžeme v další části
očekávat podle knižní předlohy, pokračuj ve čtení.

Pozor, v následujícím textu se nacházejí knižní spoilery.

Podle knih by měli Rhaenyra a Daemon společně zplodit dvojici chlapců. Zdraví krále Viseryse I. na tom bude stále hůře. Po jeho úmrtí (podle jedné z verzí za ním bude stát Alicent) Hightowerovi korunují za krále Aegona II. a jeho manželkou se stane sestra Helaena.

Doporučeno
KVÍZ: Znáš dobře filmy a seriály z vodního a vodáckého prostředí? KVÍZ: Znáš dobře filmy a seriály z vodního a vodáckého prostředí? 22. března 2024 8:00

Když se to dozví těhotná Rhaenyra odpočívající na Dračím kameni, spustí se u ní předčasný porod a její dcera umírá. Rhaenyra se s Daemonem rozhodne hledat spojence v boji proti Alicent a jejím dětem, přičemž nejsilnějším bude rod Velaryonů. Jak v konečném důsledku dopadne období bojů známé jako Tanec s draky a kdo zasedne na Železný trůn, se dočteš zde.

Domů
Sdílet
Diskuse