Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
3. října 2022 18:44
Čas čtení 0:46

Ministryně životního prostředí Hubáčková rezignuje

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Ministryně životního prostředí Hubáčková rezignuje
Zdroj: Ministerstvo životního prostředí

Ministryně životního prostředí Anna Hubáčková (KDU-ČSL) rezignovala na svou funkci. Důvodem jsou zdravotní problémy.

Ministryně životního prostředí Anna Hubáčková (KDU-ČSL) rezignovala na svou funkci. Důvodem jsou zdravotní problémy. „Čeká mě operační zákrok, jehož léčení potrvá čtyři až šest měsíců,“ řekla Hubáčková po jednání strany.

„Rozhodla se ze zdravotních důvodů rezignovat. V okamžiku, kdy je zdraví přednější než politika, tak respektujeme její rozhodnutí,“ uvedl ministr Marian Jurečka po jednání předsednictva a celostátního výboru. Celostátní výbor, jenž Hubáčkové rozhodnutí přijal, zároveň rozhodl, že by ji v čele resortu měl nahradit místopředseda lidovců Petr Hladík.

Premiér Fiala (ODS) rozhodnutí stávající ministryně respektuje. Rovněž uvedl, že stejně přistupuje k návrhu na nominaci Petra Hladíka.

„Je mi velice líto, že paní ministryně Hubáčková musí ze zdravotních důvodů ukončit své působení ve vládě na resortu životního prostředí. Její rozhodnutí ale plně chápu a přeji jí brzké uzdravení. Petr Hladík se věnuje životnímu prostředí dlouhodobě, jeho práci znám i z jeho působení v Brně. Jeho nominaci ze strany KDU-ČSL respektuji a podle toho budu dále postupovat,“ uvedl premiér.

Domů
Sdílet
Diskuse