Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ema Stanovská
4. října 2022 21:21
Čas čtení 0:38

Elon Musk navrhl, že koupí Twitter za původní cenu 44 miliard dolarů

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Elon Musk navrhl, že koupí Twitter za původní cenu 44 miliard dolarů
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij

Soudní řízení šéfa Tesly a Twitteru mělo začít za dva týdny.

Elon Musk je připraven koupit sociální síť Twitter za původní cenu, kterou nabídl měsíce předtím, než odstoupil od dohody – tedy 54,20 dolaru za akcii, což vychází celkem na 44 miliard dolarů. Informují o tom BBC a Euronews.

V červenci Musk dohodu pozastavil s tím, že ještě čeká na data, která by potvrdila výpočet falešných účtů na sociální síti. Chtěl si ověřit, že tvoří opravdu méně než 5 % celkového počtu účtů.

Společnost Twitter proto miliardáře zažalovala. Podmínky ho zavazovaly zaplatit jednu miliardu dolarů, pokud transakci nedokončí. Soudní řízení mělo začít 17. října.

Podle zjištění agentury Bloomberg nyní šéf Tesly navrhl v dopise zaslaném společnosti Twitter, že platformu nakonec koupí. „Pokud je tato nahlášená nabídka důvěryhodná, je to obrovská výhra pro akcionáře Twitteru a jeho právníky,“ konstatuje BBC.

Zaměstnanci Twitteru se několikrát vyjádřili, že se obávají dne, kdy miliardář převezme společnost. V minulosti řekl, že v případě úspěšného završení dohody o koupi Twitteru obnoví zablokovaný účet bývalého prezidenta Donalda Trumpa a zavede přísnější regulační omezení.

Domů
Sdílet
Diskuse