Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
5. října 2022 13:20
Čas čtení 0:50

Za zpěv pokuta a vězení. Miss Krymu dostala trest za zpívání ukrajinské písně

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Za zpěv pokuta a vězení. Miss Krymu dostala trest za zpívání ukrajinské písně
Zdroj: Pexels/Towfiqu barbhuiya/volně k užití

Miss Krymu zveřejnila video, na kterém zpívá ukrajinskou píseň. Dostala pokutu.

Miss Krymu 2022 Olga Valejeva a její kamarádka byly odsouzeny kvůli zpívání populární ukrajinské písně. Pro Rusko to představuje podporu extremistického chování. Informuje o tom NEXTA The Guardian s odvoláním na tamní autority.

5. října 2022 12:57 Čas čtení 0:49 Zeman: Pokud Rusko použije jaderné zbraně, reakce by měla být i vojenská Zeman: Pokud Rusko použije jaderné zbraně, reakce by měla být i vojenská

Olga společně se svou kamarádkou nahrála do příběhů na Instagramu video, jak na balkóně zpívá populární píseň Červona kalina, jednu z vlasteneckých písní země. Podle ruského režimu se ale jedná o podporu ukrajinského extremismu, prezentaci nacistických symbolů a diskreditaci ruské armády.

„Nevěděla jsem a neuvědomovala jsem si, že má nacionalistický charakter, a rozhodně jsem jejím zpěvem nechtěla šířit propagandu,“ uvedla jedna z žen. Za své chování se omluvila a řekla, že nechtěla nikomu ublížit. S kamarádkou prý „jen zpívaly píseň“. Valejeva dostala pokutu ve výši 40 tisíc rublů, její kamarádku poslal soud do vězení na deset dní.

„Zpívání takových nacionalistických hymen – zejména během speciální vojenské operace – bude trestáno,“ uvedl v září ve videu na Telegramu šéf poloostrova Sergej Aksjonov. Kdo se dopouští podobného chování, je prý zrádce. Projevy se prý bude zabývat tajná zpravodajská služba FSB.

Domů
Sdílet
Diskuse