Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta ČTK
5. října 2022 12:57
Čas čtení 0:49

Zeman: Pokud Rusko použije jaderné zbraně, reakce by měla být i vojenská

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Zeman: Pokud Rusko použije jaderné zbraně, reakce by měla být i vojenská
Zdroj: Kancelář prezidenta republiky

Řekl to po setkání s katarským emírem Tamimem bin Hamadem Sáním.

Nejen evropské státy by měly vyslat varování, že pokud Rusko použije na Ukrajině jaderné zbraně, bude následovat nejen diplomatická, ale i vojenská reakce. Po středečním jednání s katarským emírem Tamimem bin Hamadem Sáním v Praze to řekl prezident Miloš Zeman. Informuje o tom ČTK.

5. října 2022 12:15 Čas čtení 1:40 Václav Havel by dnes oslavil 86 let: Takto si politici připomínají jeho odkaz Václav Havel by dnes oslavil 86 let: Takto si politici připomínají jeho odkaz

Hlava českého státu sdělila katarskému emírovi názor, že existuje vážné riziko nukleárního konfliktu vzhledem k ruským výhrůžkám. Domnívá se, že v takové situaci by nejen evropské státy měly reagovat razantní vojenskou odpovědí.

„A ještě před touto odpovědí by měly vyslat naprosto jasné varování, že pokud Ruská federace na ukrajinském území jaderné zbraně použije, bude reakce nikoli pouze diplomatická, ale i vojenská se všemi důsledky, které to může mít,“ dodal Zeman.

Jednání se konalo v souvislosti s vrcholným summitem EU na Pražském hradě, kde zástupci jednotlivých členských států EU chtějí hledat řešení na současné krize, které Evropu ovlivňují.

Během středy se ještě bude konat slavnostní oběd a večeře ve Vladislavském sálu pořádané prezidentem republiky na počest oficiální návštěvy šejka Tamíma bin Hamada Ál Tháního, emíra Státu Katar, v České republice.

Domů
Sdílet
Diskuse