Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
6. října 2022 10:58
Čas čtení 0:38

Kriminalisté navrhli obžalovat psychiatra Cimického ze 28 případů znásilnění a vydírání

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Kriminalisté navrhli obžalovat psychiatra Cimického ze 28 případů znásilnění a vydírání
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Jirka Dl/volně k užití

Policisté prověřovali Cimického od listopadu loňského roku, v dubnu ho obvinili.

Kriminalisté podali návrh na obžalobu psychiatra Cimického ze znásilnění a vydírání pacientek. Lékař je obviněn ze dvaceti osmi případů. Policie o tom informovala na svém Twitteru. 

28 případů 

„Kriminalisté ukončili vyšetřování případu a na Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 8 odeslali návrh na podání obžaloby ze spáchání osmadvaceti případů znásilnění a vydírání,“ napsala Policie ČR. Jméno sice neuvedla, z kontextu je zřejmé, že se jedná o případ Cimického. Zprávu následně převzala média včetně České televize.

Policie prověřovala Cimického od listopadu 2021. Ze sexuálního násilí lékaře nejprve obvinila zpěvačka Jana Fabiánová, následně se ozvalo několik dalších žen. Jejich výpovědi zpracoval a odvysílal publicistický pořad 168 hodin. Trestní stíhání zahájili policisté v dubnu letošního roku. Cimický se podle jejich zjištění měl mezi lety 1980 až 2016 dopustit 29 případů znásilnění nebo vydírání.

Domů
Sdílet
Diskuse