Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
11. října 2022 v 18:44
Čas čtení 1:11

Navalnyj je znovu na samotce, odmítl umýt plot

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Navalnyj je znovu na samotce, odmítl umýt plot
Zdroj: TASR/AP

Ruský opoziční politik je na samotce už pošesté.

Odsouzeného ruského opozičního politika a kritika Kremlu Alexeje Navalného už pošesté poslali na samotku, tentokrát na čtrnáct dní. Prostřednictvím svých spolupracovníků to Navalnyj oznámil v úterý na sociálních sítích. Důvod pro udělení nejnovějšího trestu je opět poměrně zvláštní.

Navalnyj: Na šest metrů čtverečních už jsem si zvykl

Navalnyj na sociálních sítích uvedl, že nedávno strávil na samotce dvanáct dní a nyní tam míří znovu, tentokrát na celé dva týdny. Důvodem je to, že odmítl umývat plot. „Pochopil bych natírání plotu. To by byla zábava a cítil bych se jako Tom Sawyer. Ale mytí plotu je podle mého názoru nesmysl,“uvedl.

Navalnyj doplnil, že na šest metrů čtverečních jen s hrnkem a knihou už si zvykl. „Nechápu lidi, kteří k plnohodnotnému životu potřebují i jiné věci,“ napsal. Jeho tým na sociálních sítích doplnil, že Navalnyj skoro neopustil samotku od poloviny srpna. Důvody, kvůli kterým kritika Kremlu na samotku posílají, bývají různé.

24. května 2024 v 8:00 Čas čtení 4:36 Už dávno to není magické místo. Rusové na Bali ve velkém skupují nemovitosti a celé pláže, založili si tu Novou Moskvu Už dávno to není magické místo. Rusové na Bali ve velkém skupují nemovitosti a celé pláže, založili si tu Novou Moskvu

Poprvé se do izolace dostal za porušení pravidel nošení uniformy, když si v dílně rozepínal vrchní knoflík vězeňského kabátce, který mu byl malý. Jindy porušil pravidla tím, že šel po chodbě, aniž by měl ruce za zády. Na samotku zamířil i poté, co se nesprávně představil. 

Navalnyj si odpykává trest 11,5 roku za porušení podmínek podmíněného trestu, finanční podvod a pohrdání soudem. Nachází se v trestanecké kolonii č. 6 ve Vladimirské oblasti ležící ve středu evropské části Ruska, zhruba 200 kilometrů východně od Moskvy. Za opakované porušování řádu byl klasifikován jako recidivista. 

Domů
Sdílet
Diskuse