Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
11. října 2022 19:51
Čas čtení 0:56

Policie dopadla trojici Čechů, na kterou byl vydán mezinárodní zatykač. Roky se skrývala v Egyptě

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Policie dopadla trojici Čechů, na kterou byl vydán mezinárodní zatykač. Roky se skrývala v Egyptě
Zdroj: Policie České republiky

Trojici se podařilo zatknout na základě spolupráce s egyptskou policií.

Policie v sobotu deportovala do Česka dva muže a jednu ženu, kteří se několik let skrývali na různých místech v Egyptě. V tuzemsku byli odsouzeni pro závažnou trestnou činnost včetně vraždy. Policii se povedlo trojici zatknout a deportovat až po několika letech.

Trojice se skrývala v české komunitě, jeden z mužů provozoval potápěčskou školu

O zatčení a deportaci dvou mužů a jedné ženy z egyptské Hurghády do pražského vězení se policisté pokoušeli několik let. „Trojice žila v české komunitě v této arabské zemi, a jeden z mužů tam dokonce provozoval potápěčskou školu. Právě jeho působení čeští policisté dlouhodobě monitorovali,“informoval policejní mluvčí David Schön.

Všechny tři osoby byly odsouzeny pro závažnou trestnou činnost, nejzávažnější byl trestný čin vraždy. Po útěku z Česka byl na trojici vydán mezinárodní zatýkací rozkaz a začalo jejich pronásledování. „Expertům na pátrání z Ředitelství pro mezinárodní policejní spolupráci (ŘMPS) se podařilo navázat úzkou spolupráci s kolegy v Egyptě, která nakonec umožnila úspěšné završení neoklikatého pátrání,“ doplnil Schön.

V českém vězení tak trojice skončila po několika letech na útěku a osmi dnech od zadržení. Egypt se podle mluvčího stal další zemí, která pro uprchlé zločince není bezpečná. „Díky velkému úsilí policistů ŘMPS a dalších útvarů policie postupně z mapy světa mizí místa, která uprchlíkům poskytují relativní pocit bezpečí,“ uvedl mluvčí a doplnil, že za poslední roky se stejným způsobem podařilo navázat spolupráci s policisty například v Keni, na Filipínách či v Indonésii. 

Domů
Sdílet
Diskuse