Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
12. října 2022 10:18
Čas čtení 0:39

Německo: Krajně pravicový politik „tancoval“ na berlínském památníku obětem holocaustu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Německo: Krajně pravicový politik „tancoval“ na berlínském památníku obětem holocaustu
Zdroj: Holger Winterstein

Izraelský velvyslanec v Německu Ron Prosor odsoudil jednoho ze členů krajně pravicové strany Alternativa pro Německo (AfD), který údajně „tancoval“ na památníku obětem holokaustu. Zprávu TASR převzala z agentury AP.

Prosor v úterý na Twitteru uvedl, že politik AfD Holger Winterstein učinil „ostudu sobě i své straně“.


Na fotografii, která se objevila na sociálních sítích, lze totiž vidět Wintersteina, jak s roztaženýma rukama pózuje na jedné z kamenných desek, které v berlínské metropoli tvoří památník více než šesti milionům Židů zavražděných nacisty během holocaustu.


„Užijte si své ostudné minuty slávy, protože vaše jméno bude brzy zapomenuto,“ citoval izraelského velvyslance německý zpravodajský web Der Spiegel. Prosor dodal, že na oběti holocaustu, jejichž památku připomíná berlínský památník, „se (naopak) nezapomene nikdy“.


Německá média upřesnila, že fotografie vznikla po protestu, který v neděli zorganizovala Wintersteinova strana AfD. Samotná strana uvedla, že proti Wintersteinovi podnikne kroky pro jeho „extrémně neuctivé chování“.

Domů
Sdílet
Diskuse