Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
14. října 2022 19:47
Čas čtení 0:45

Elon Musk je kvůli koupi Twitteru součástí vyšetřování

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Elon Musk je kvůli koupi Twitteru součástí vyšetřování
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij

Podrobnosti zatím nejsou známé.

Elon Musk je součástí vyšetřování federální policie kvůli jeho plánovanému nákupu Twitteru. Informuje o tom BBC s odvoláním na soudní podání Twitteru. Není přesně jasné, z jakého důvodu policie miliardáře v souvislosti s obchodem vyšetřuje. „Tato hra na schovávanou musí skončit,“ uvedla společnost Twitter v soudním podání.

Twitter přitom Muska žaloval už v létě letošního roku, aby ho donutil dokončit plánovanou akvizici společnosti. Tomu se Musk měsíce bránil kvůli nejasnostem ohledně řešení problematiky falešných účtů a spamovacích botů. Podle něj jich je na síti daleko víc, než kolik firma uvádí.

11. října 2022 21:04 Čas čtení 1:17 Elon Musk údajně hovořil s Putinem před svým kontroverzním tweetem o Ukrajině. Tvrzení popírá Elon Musk údajně hovořil s Putinem před svým kontroverzním tweetem o Ukrajině. Tvrzení popírá

Muskův právní zástupce už v minulosti řekl, že se vyšetřování ve skutečnosti týká právě společnosti Twitter a informace je tedy zavádějící. Zástupci sociální sítě odmítli jeho vyjádření komentovat.

Musk začal skupovat akcie Twitteru v první polovině letošního roku a v dubnu oznámil, že drží 9,2 % akcií společnosti. Z jeho vyjádření vyplynulo, že je pasivním akcionářem. Později informace ale přepracoval tak, aby vyzněly, že je aktivním investorem. Ohledně jeho vyjádření k akciím, které přišlo později, než mělo, jej kontaktovala také Komise pro cenné papíry a burzy (SEC).

Musk a jeho tým krátce před soudem o koupi uvedli, že obchod plánuje dokončit.

Domů
Sdílet
Diskuse