Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
17. října 2022 12:07
Čas čtení 0:30

Íránská lezkyně vyrazila na mezinárodní soutěž poprvé bez hidžábu. Postavila se tak za protivládní demonstrace ve své zemi

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Íránská lezkyně vyrazila na mezinárodní soutěž poprvé bez hidžábu. Postavila se tak za protivládní demonstrace ve své zemi
Zdroj: Twitter Iran International English

Elnaz Rekabi reprezentovala Írán ve finále asijské soutěže ve sportovním lezení během protestů proti nošení hidžábu, které se odehrávají v její rodné zemi.

Íránská horolezkyně Elnaz Rekabi se zúčastnila mezinárodní soutěže v Soulu bez hidžábu. Otevřeně se tak postavila proti omezením, která islámská republika uplatňuje vůči sportovkyním. Elnaz Rekabi reprezentovala Írán ve finále asijské soutěže ve sportovním lezení během protestů proti nošení hidžábu, které se odehrávají v její rodné zemi. Informoval o tom server Hindustan Times.


Protesty, které v Íránu vypukly po smrti dvaadvacetileté Mahsy Amini 16. září, se staly jedněmi z nejodvážnějších a největších protestů proti íránským vládcům od revoluce v roce 1979. Mnozí je označují za velkou feministickou revoluci.

Domů
Sdílet
Diskuse