Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
17. října 2022 v 16:51
Čas čtení 0:51

Petr Kramný možná půjde znovu před soud

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Petr Kramný možná půjde znovu před soud
Zdroj: CNC_Zbyněk Pecák/CNC/Profimedia

Bude se o tom rozhodovat v listopadu a prosinci.

Případ Petra Kramného se možná vrátí k soudu. Pro odsouzeného Kramného budou klíčové dny 29. listopadu a 1. prosince, kdy se rozhodne o znovuotevření případu. Kauzou smrti jeho manželky a dcery v Egyptě se bude zabývat jiný senát než ten, který muže poslal do vězení na osmadvacet let. Informuje o tom televize Nova.

17. října 2022 v 6:00 Čas čtení 6:12 V Česku ročně při porodu zemře 570 miminek. Otcové zatím nemají nárok vyrovnat se se ztrátou V Česku ročně při porodu zemře 570 miminek. Otcové zatím nemají nárok vyrovnat se se ztrátou

Petr Kramný měl podle rozsudku zavraždit svou manželku a dceru na dovolené v Egyptě elektrickým proudem. Soud jej v roce 2016 potrestal odnětím svobody na základě nepřímých důkazů. Ty zpochybňuje například spolek Šalamoun na podporu nezávislé justice, který se kauzou Petra Kramného dlouhodobě zabývá.

Podle obhájkyně Kramného Jany Rejžkové je nový senát jedinou nadějí, jak může její klient dosáhnout obnovení procesu. Kramný se pokusil již v minulosti o znovuotevření svého případu. Soudkyně Renata Gilová jeho žádost ale zamítla. Žádostí se zabýval také Ústavní soud ČR, u kterého ale Kramný neuspěl. Podle úpravy zákona se ale obnoveným případem bude od letošního roku zabývat jiný senát.

V roce 2013 vypracovali dva znalci ústavu soudního lékařství v Ostravě posudek, podle kterého dvě ženy zemřely následkem zásahu elektrickým proudem. Obhajoba ve svém posudku narážela na to, že byly ve skutečnosti otráveny. V souvislosti s tímto posudkem byli v roce 2019 odsouzeni za křivou výpověď. Soud nakonec vypracoval revizní posudek, který se klonil k verzi s elektřinou.

Domů
Sdílet
Diskuse