Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková ČTK
18. října 2022 v 10:34
Čas čtení 1:11

Policie zasahuje na brněnském magistrátu. Kandidáta na post ministra Hladíka požádala o vysvětlení

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Policie zasahuje na brněnském magistrátu. Kandidáta na post ministra Hladíka požádala o vysvětlení
Zdroj: Wikimedia Commons/Mercy/volně k užití

Policie v úterý zasahuje na brněnském magistrátu.

Informaci Radiožurnálu potvrdil ČTK mluvčí magistrátu Filip Poňuchálek. Kriminalisté zadrželi deset lidí. Prověřují aktivity spojené s činností konkrétní městské firmy, dále v souvislosti s privatizací městských domů a také s dotačními podvody páchanými na území města Brna. V tiskové zprávě to uvedla státní zástupkyně dozorujícího Vrchního státního zastupitelství v Olomouci Petra Lastovecká, která si v této věci vyhradila informování veřejnosti.

Trestní řízení je vedeno pro podezření z účasti na organizované zločinecké skupině a dále se týká legalizace výnosů z trestné činnosti spáchané ve prospěch organizované zločinecké skupiny ve formě spolupachatelství.

Zásah se týká i kanceláře kandidáta na post ministra Hladíka

Policisté zasahují na bytovém odboru a jsou také v kanceláři u primátorčina náměstka Petra Hladíka (KDU-ČSL). Ten má na ministerském postu životního prostředí nahradit dosavadní ministryni Annu Hubáčkovou. „Dnes jsem byl kontaktován policií a byl jsem požádán o přístup do mé kanceláře, což považuji v kontextu vyšetřování za samozřejmost. Zároveň mě policie požádala, abych přišel podat vysvětlení, k čemuž jsem samozřejmě připraven,“ uvedl místopředseda KDU-ČSL Hladík v prohlášení na webu strany. O případném dalším postupu nominace na pozici ministra životního prostředí bude ve čtvrtek jednat Celostátní výbor KDU-ČSL na plánovaném a pravidelném setkání.

 
Informaci o zásahu potvrdil i mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej, neuvedl ale žádné bližší informace. „Mohu uvést, že náš útvar dnešního dne provádí úkony trestního řízení. Podávání informací má vyhrazeno Vrchní státní zastupitelství v Olomouci,“ uvedl Ibehej. 

4. října 2022 v 8:57 Čas čtení 0:59 Policisté zadrželi osm lidí kvůli přidělování městských bytů v Brně. Nyní probíhají domovní prohlídky Policisté zadrželi osm lidí kvůli přidělování městských bytů v Brně. Nyní probíhají domovní prohlídky

Policisté nedávno zasahovali v Brně kvůli bytům ve spojitosti s radnicí Brno-střed. V souvislosti s touto městskou částí je obviněno osm lidí, dva z toho jsou ve vazbě. Jedním je předseda bytové komise a politik ODS Otakar Bradáč, druhým jednatel realitní kanceláře Zdeněk Červinka. Policie nekalé manipulace s nemovitostmi začala prověřovat podle iRozhlasu už v roce 2018. 

Aktualizace 13:10 – Článek jsme doplnili o vyjádření Petra Hladíka. 

Domů
Sdílet
Diskuse